Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

The Human Centipede

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2009. augusztus 30., London FrightFest Filmfesztiv
Amerikai premier: 2010. április 30.

Két csinos, ám naiv és szórakozott fiatal amerikai lány, Lindsay (Ashley C. Williams) és Jenny (Ashlynn Yennie) európai körúton vannak. Éppen Németországban járnak, amikor éjszaka defektet kap az autójuk egy sűrű erdő kellős közepén. Egy magányosan álló villában keresnek, majd találnak maguknak menedéket.

Másnap felébredvén csapdába esve találják magukat egy rémisztően összetákolt alagsori kórházszerűségben, egy japán férfival (Akihiro Kitamura) az ágyaik mellett. Egy idősebb német férfi doktor Heiterként mutatkozik be nekik (Dieter Laser), mint nyugdíjba vonult sebész, aki sziámi ikrek szétválasztására specializálódott.

Azonban a három foglyul ejtett emberrel logikusan nem az a célja, hogy szétválassza őket, hanem éppen ellenkezőleg: egy horrorisztikus műtéttel “egyesíteni” szeretné a két lányt és a japán férfit. Doktor Heiter azon beteges tervén munkálkodik, hogy ő legyen az első, akinek sikerül ”összekötnie” embereket a gyomor- és bélrendszerükön keresztül, hogy létrehozhassa a morbid fantáziájában testet öltött “emberi százlábút”...

Tom Six elmeszüleménye és megvalósítása látványosan lép túl az emberi jóérzésen, hogy egy olyan horrorban öltsön vizuális testet, amelynek befogadása sziklaszilárd gyomrot és idegrendszert feltételez. Csakis szélsőségesen erős idegzetűeknek!

Díjak és jelölések:
- Austin Fantastic Fest (2009): a zsűri díja a legjobb színésznek (Dieter Laser) és a filmnek a legjobb horror kategóriájában;
- Screamfest (Los Angeles, 2009): fesztivál trófea a legjobb filmnek.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Tom Six

Forgatókönyv:
Tom Six

Operatőr:
Goof de Koning

Zene:
Patrick Savage, Holeg Spies

Szereplők:
Dieter Laser, Ashley C. Williams, Ashlynn Yennie, Akihiro Kitamura, Andreas Leupold, Peter Blankenstein

Műfaj:
horror

Játékidő:
90 perc

Ország:
Hollandia

Gyártó:
Six Entertainment

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek