Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

The Expendables - A feláldozhatók

The Expendables

60% / 2 szerkesztő
70% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2010. augusztus 13.
Magyarországi premier: 2010. október 14.

Barney Ross (Sylvester Stallone) az a fajta ember, akinek nincsen veszítenivalója. Rettenthetetlen és érzelmek nélküli vezetője és stratégája egy olyan férfiakból álló keménykötésű csapatnak, amely igazi kívülállóként létezik. Csekély eszköztárukat egy platós teherautó, egy hidroplán repülőgép és a modern kori harcosokra jellemző hűség alkotják.

A csapat olyan heterogén tagokból áll, mint Lee Christmas (Jason Statham), egykori SAS-katona, akinek a kezében bármilyen penge halálos veszedelmet jelent; Yin Yang (Jet Li), a közelharc mestere; Hale Caesar (Terry Crews), akit Barney már tíz éve ismer, és aki a messzehordó fegyverek specialistája; Toll Road (Randy Couture), a robbantás nagymestere és saját meggyőződése szerint a csapat esze; valamint Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), aki az orvlövészet szakértője, máskülönben a démonaival állandó harcot folytató veterán.

Amikor a titokzatos Mr. Church (Bruce Willis) olyan munkát ajánl Barney-nak, amelyet senki más nem vállalna el, a félelmetes csapat neki is kezd az elsőre rutinküldetésnek tűnő akciónak: meg kell dönteniük Garza tábornok (David Zayas), egy gyilkos diktátor hatalmát, aki a Vilena nevű kis szigeten rendezkedett be, hogy az évek során halált és pusztulást hozzon az ott élő emberekre.

A vilenai felderítő művelet során Barney és Christmas találkoznak kapcsolattartójukkal, Sandra-val (Giselle Itie), egy helyi szabadságharcossal, aki sötét titkot őriz. Hamarosan rá kell ébredniük, hogy valójában ki is az igazi ellenségük: a szélhámos ex-CIA alkalmazott James Monroe (Eric Roberts) és jobbkeze, Paine (Steve Austin).

Amikor a dolgok kezdenek rosszra fordulni, Barney és Christmas kénytelenek magára hagyni Sandra-t, ami számára felér egy halálos ítélettel. Barney - kísértvén a szomorú felsülés - meggyőzi a csapatát: térjenek vissza Vilena szigetére, hogy megmentsék a túszt, és befejezzék azt, amit elkezdtek. És hogy talán megmentsenek még egy lelket is: a sajátját.

Sylvester Stalloné-nak (John Rambo, Rocky Balboa) sikerült összehoznia egy kőkemény akciófilm erejéig a ‘80-‘90-es évek akciósztárjait (Stallone, Willis, Lundgren) az új évezred hasonló szerepet betöltő színészeivel (Li, Statham), ráadásul örök mozis “ellenlábasa”, az azóta politikai pályát befutó Arnold Schwarzenegger is feltűnik a The Expendables-ben.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Sylvester Stallone

Forgatókönyv:
David Callaham, Sylvester Stallone

Operatőr:
Jeffrey L. Kimball

Vágó:
Ken Blackwell, Paul Harb

Zene:
Brian Tyler

Szereplők:
Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Randy Couture, Steve Austin, David Zayas, Giselle Itie, Charisma Carpenter, Gary Daniels, Terry Crews, Mickey Rourke

Műfaj:
akció

Játékidő:
103 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Lionsgate

Hazai moziforgalmazó:
Palace Pictures

Kritikánk a filmről

Felhasználó Kovács Patrik kritikája
2010. szeptember 2.

"Stallone összegereblyézi a VHS-korszak összes akcióhímjét, hogy aztán sablonhegyek és szűkösre szabott akcióbetétek keretében sirassa el őket. Nagyjából ennyit nyújt a The Expendables. "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek