Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Testvérek

Brothers

80% / 1 szerkesztő
60% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2009. december 4.
Magyarországi premier: 2010. március 25.
Magyarországi DVD premier: 2010. szeptember 2.

A film két, homlokegyenest különböző testvér történetéről, a harmincas Sam Cahill kapitányról (Tobey Maguire) és öccséről, Tommyról (Jake Gyllenhaal) szól. A tengerészgyalogos Sam immár szolgálata negyedik kiküldetésére készül. Régóta boldog házasságban él középiskolás szerelmével, Grace-szel (Natalie Portman) és a családjukat kiegészítő két kicsi lányukkal. Sam karizmatikus öccse, Tommy afféle szabad csavargó, aki éppen most szabadult a börtönből. Gyors észjárásának és sármjának köszönhetően végül mindig jól jön ki a dolgokból.

Amikor Sam helikopterét a küldetésük során lelövik a hegyek között, ő pedig feltételezhetően életét veszíti a támadásban, a Cahill családnak hirtelen kell szembenéznie a sokkoló hírrel. Tommy megpróbálja kitölteni a Sam családjában keletkezett űrt - a számára szokatlan szerepben történő felelősségvállalást Grace, a lányok és nem utolsó sorban saját maga iránt. A bánat és az új helyzet okozta idegenség gyötrődése közepette Grace és Tommy természetes érzésekkel kezdenek közelíteni egymás felé.

De Sam nem halt meg. Őt és katonatársait tálib harcosok ejtették fogságba. Amikor Sam váratlanul hazatér, öccsét és saját feleségét különös helyzetben találja, és furcsa gyanakvás ébred benne. A megszokott szerepek majdnem teljesen felcserélődtek, és a két testvér számára nem marad más, mint az egymással való szembekerülés.

Az ír rendezőlegenda, Jim Sheridan (Pénzed vagy életed, Amerikában) filmje a direktortól megszokott kontúros drámai összeütközést jelenít meg két remek karakterszínész, Tobey Maguire és Jake Gyllenhaal tolmácsolásában.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Jim Sheridan

Forgatókönyv:
David Benioff

Operatőr:
Frederick Elmes

Vágó:
Jay Cassidy

Zene:
Thomas Newman

Szereplők:
Natalie Portman, Tobey Maguire, Jake Gyllenhaal, Bailee Madison, Taylor Geare, Patrick Flueger, Sam Shepard, Mare Winningham, Clifton Collins Jr., Josh Berry

Műfaj:
dráma, háborús

Játékidő:
107 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Lionsgate

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek