Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Terminátor - Megváltás

Terminator Salvation

66% / 5 szerkesztő
71% / 7 olvasó
Amerikai premier: 2009. május 22.
Magyarországi premier: 2009. június 4.

A világvége után, a civilizáció romjai között az emberek még tartják utolsó állásaikat. John Connor (Christian Bale) tudja, hogy az ő dolga az emberiség szabadságharcának élére állni.

Ám a jövő nem olyan, mint amilyenre számított - a jóslatok nem teljesednek be, és ez részben a rejtélyes Marcus Wright (Sam Worthington) megjelenésének köszönhető. A férfi maga sem érti, hogy került 2018-ba; legutolsó emléke az, hogy a halálos ítéletének végrehajtására vár.

Connor nem tudja, a jövőből vagy a múltból érkezett-e a jövevény, de azt sejti, hogy fontos feladata van. A két férfi párhuzamos utakat jár: kalandok hosszú során keresztül mindketten eljutnak a világot uralma alá hajtó, terminátor-hadsereget irányító Skynet központjába; ahol együtt néznek szembe azzal a borzasztó titokkal, amely az emberiség teljes pusztulásához vezethet.

Rendezte:
McG

Forgatókönyv:
James Cameron és Gale Anne Hurd

Operatőr:
Shane Hurlbut

Vágó:
Conrad Buff IV

Zene:
Danny Elfman

Szereplők:
Christian Bale, Sam Worthington, Bryce Dallas Howard, Helena Bonham Carter, Jane Alexander, Michael Ironside

Műfaj:
akció, kaland, sci-fi, thriller

Játékidő:
130 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Intermedia Films, Lin Pictures, T Asset Acquisition Company, Warner Bros.

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2009. június 2.

"Nem elég, ha monumentális, ha gigantikus – "terminátorosnak” is kell lennie. Márpedig ez utóbbi nem egyszerű feladat, főleg, ha belegondolunk, hogy ez a sorozat első olyan része, ami nem az Arnold Schwarzenegger játszotta T-800-as modell karakterére épül. (...) Új fejezet kezdődött tehát a Terminátor-sagában – úgy, hogy a hagyományokat is sikerült továbbvinni."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek