Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Terminátor 3 - A gépek lázadása

T3 - Rise of the Machines

Nem láttuk.
60% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2003. július 2.
Magyarországi premier: 2003. augusztus 21.

Egy évtized telt el azóta, hogy John Connornak (Nick Stahl) sikerült meg-akadályoznia az apokalipszis eljövetelét, az Ítélet Napjának bekövetkeztét - a napot, amikor a Skynet csúcsfejlesztésű gépei öntudatra ébredtek, és a világ elpusztítására törtek. Ám a végzetes nap, 1997. augusztus 29. katasztrófa nélkül múlt el. Connor ma 22 éves, és sikerült tökéletesen köddé válnia - nincs otthona, se hitelkártyája, se telefonja, se munkahelye. Nincs semmi, ami a létezését bizonyítaná, lehetetlen a nyomára bukkanni. Mindaddig, amíg egy napon…

A jövő árnyaiból előbukkan a T-X (Kristianna Loken), a Skynet eddigi legtökéletesebb cyborg gyilkológépe, akit azzal a feladattal küldtek vissza az időben, hogy fejezze be elődje, a T-1000 félbehagyott munkáját. Amilyen gyönyörű emberi álcája, annyira könyörtelen, és sokkal erősebb, veszélyesebb, pusztítóbb, mint bármelyik korábbi Terminátor. Ezúttal nem Connor az egyetlen név Skynet feketelistáján - a gyanútlan állatorvos, Kate Brewster (Claire Danes) is bepillantást nyerhet a múltjában és jelenében gyökerező sötét jövőbe… amit csak akkor ér meg, ha sikerül megmenekülnie a gyilkos T-X elől. Amikor Connor és Brewster rádöbben, hogy az Ítélet Napja feltartóztathatatlanul közeledik - mindössze három óra választja el őket a világvégétől -, egyetlen reményük marad a túlélésre: egy Terminátor (Arnold Schwarzenegger), Connor egykori könyörtelen támadója. Csak együtt van esélyük legyőzni a T-X-et, és megakadályozni az Ítélet Napjának eljövetelét.

Rendezte:
Jonathan Mostow

Forgatókönyv:
Tedi Sarafian, John D. Brancato és Michael Ferris

Operatőr:
Don Burgess és Adam Greenberg

Vágó:
Nicholas de Toth

Zene:
Marco Beltrami

Szereplők:
Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl, Claire Danes, Kristanna Loken, David Andrews, Mark Famiglietti, Earl Boen

Műfaj:
akció, sci-fi, thriller

Játékidő:
120 perc

Gyártó:
Warner Bros. / Sony Pictures Entertainment

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Godzi kritikája
2003. december 28.

"Jonathan Mostow korrekt rendező, figyelmesen nyúlt az anyaghoz. Stílusában egészen hasonlít Cameronra, de összességében hiányzik valami."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek