Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Terhelt Terkel

Terkel i knibe

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2004. március 20. (NatFilm Festival, Dánia)
Magyarországi premier: 2006. december 7.

Megkapó történet titkos szerelemről, pszichopata gyilkosról, vasrudakról, apró szendvicsekről és egy barátság próbatételéről.

Terkel egy teljesen átlagos hatodik osztályos, kissé puhány kisfiú, akinek az élete annyiban mégsem átlagos, hogy valaki meg akarja ölni. Terkel éppen ezért nagy bajban van, halálos fenyegetések kereszttüzében jár iskolába, és fogalma sincs arról, hogy kinek lehet az útjában. Helyzetén az se könnyít, hogy félnótás nagybácsija, Stewart rövid utcai harcban kiüti unokaöccse zsarnoki osztálytársait, a keményfiú Stent és Sakit. Terkelnek nem marad más választása a bunkóduó kiengesztelésére, mint hogy csatlakozzék az osztály legcsúnyább és legszerelmesebb kislányának, a hatalmas Doritnak a gúnyolásához.

De ki gondolta volna, hogy Dorit cérnája pont most pattan el?! Hosszú éveken át olyan jól tűrte, ha cikizték, miért most kell kiugrania az ablakon?! Terkel reméli, hogy feldúlt lelkének jót fog tenni az osztálykirándulás, amit új tanáruk, az állatimádó Gunnar szervez. A kirándulás igazán izgalmas, sőt - halálosan az…

A magyar változatban az összes szereplő hangját három ismert személyiség, Ganxsta Zolee, Harsányi Levente és Nacsa Olivér kölcsönzi. Ganxsta már rutinos szinkronszínésznek számít, ám a műsorvezető és a humorista most először próbálta ki ezt a műfajt.

Rendezte:
Kresten Vestbjerg Andersen, Thorbjorn Christoffersen, Stefan Fjeldmark

Forgatókönyv:
Mette Heeno, Anders Matthesen

Zene:
Bo Rasmussen

Eredeti hangok:
eredeti hang: Anders Matthesen

Műfaj:
animációs, vígjáték

Játékidő:
78 perc

Ország:
Dánia

Gyártó:
Nordisk Film, A. Film A/S

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek