Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Tenenbaum, a háziátok

The Royal Tenenbaums

Nem láttuk.
50% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2001. december 14.
Magyarországi premier: 2002. október 3.
Magyarországi DVD premier: 2003. május 20.

Royal Tenenbaum (Gene Hackman) feleségével, Etheline-nel (Anjelica Huston) és három gyerekével - Chas, Richie és Margot - Amerika rendkívüli szellemi képességekkel megáldott családja (magyarul géniuszok).

Etheline azonban nem nézi jó szemmel Royal félrelépéseit és kidobja a házból, de végül nem válnak el, csak különköltöznek. Royal faragatlan modorával szinte kitörli magát a család emlékezetéből. Magára a Tenenbaum családra is hasonló balszerencse zúdult.

Chas (Luke Wilson) tinédzser éveiben vásárolta meg élete első ingatlanját, és ebben a bizniszben egyre inkább kibontakozni látszott - alapozásként a láthatáron feltűnő nemzetközi cég szolgált. Manapság vagyona felélésén fáradozik, bóklászik a világ körül.

Margot (Gwyneth Paltrow) drámaíróként, 25 ezer dollárnyi értékű kitüntetéssel fejezte be a 9. évfolyamot. Férjével (Bill Murray) való kapcsolata megromlik.

Richie (Ben Stiller) ifibajnok teniszezőként sorban 4 évig uralta az Amerikai Nemzeti Bajnokságot. Felesége halála után maga neveli 2 gyerekét.

20 évvel később apjuk, Royal visszatér egyesíteni a családot. Bejelenti, hogy rákos és már csak 6 hete van hátra, de nem akar úgy meghalni, hogy gyerekei nem állnak szóba vele. És akkor még nem is említettem Etheline kérőjét (Danny Glover), aki szintúgy Royal ”útjában áll”.

Rendezte:
Wes Anderson

Forgatókönyv:
Wes Anderson és Owen Wilson

Operatőr:
Robert D. Yeoman

Vágó:
Dylan Tichenor

Zene:
Mark Mothersbaugh és Erik Satie

Szereplők:
Gene Hackman, Anjelica Huston, Ben Stiller, Gwyneth Paltrow, Luke Wilson, Owen Wilson, Danny Glover, Bill Murray, Seymour Cassel és Alec Baldwin

Műfaj:
vígjáték, dráma

Játékidő:
109 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Touchstone Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek