Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Télapu 3. - A szánbitorló

The Santa Clause 3: The Escape Clause

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2006. november 3.
Magyarországi DVD premier: 2007. november 21.

Néhány éve még csak egyszerű halandó volt Scott Calvin (Tim Allen), ma azonban már – köszönhetően egy szerencsétlen balesetnek – ő a Télapó, és ezt már örömmel elfogadják a gyerekei, volt felesége, új szerelme (Télanyó, aki gyermeket vár) és teljes pereputtya is. Scott – azaz Télapó – is jól érzi magát a testes, fehér szakállas, pirosruhás ajándékosztó szerepében, jól kijön a rénszarvasokkal, a manókkal, és azt sem bánja, ha néha egy-két problémát kell megoldania az Északi Sarki játékgyárban.

Csakhogy van egy izgága fickó, egy bizonyos fagyos tekintetű Jack Frost (Martin Short), aki szemet vetett Télapó munkájára! Jack ördögi tervet eszelt ki arra, hogyan golyózhatja ki Scott-tot a munkából, és mire kedvenc Télapunk kettőt pislog, máris a múltban találja magát újra egyszerű hétköznapi halandóként, miközben Frost éppen magára húzza a piros egyenruhát…

Scott azonban felveszi a kesztyűt (nem csak a hideg miatt), és barátai segítségével megpróbálja visszaszerezni az “állását”, hogy megmentse a karácsonyt!

Tim Allen harmadjára, és állítólag utoljára bújuk a Télapu bőrébe. Az 1994-es első rész azért volt mérföldkő a komikus számára, mert akkoriban még “csak” tévés csillag volt a Home Improvement c. sitcom által, de a Télapu 144 millió dolláros amerikai bevétele olyan ütős mozifilmes debütálás volt számára, hogy eztán már sorra kapta a filmes ajánlatokat. A 2002. késő őszén bemutatott folytatás majdnem meg tudta ismételni a nagy sikert (139 millió dolláros bevétel). Allen filmjei azonban az utóbbi időben igencsak bukdácsolnak (Kelekótya karácsony, Összekutyulva, Zoom), és a Télapu harmadik része sem tudott eléggé változtatni: az észak-amerikai bevétel csalódást jelentő 84,5 millió dollár.

A filmet a második részt is jegyző Michael Lembeck rendezte.

Rendezte:
Michael Lembeck

Forgatókönyv:
Ed Decter, John J. Strauss

Operatőr:
Robbie Greenberg

Vágó:
David Finfer

Zene:
George S. Clinton

Szereplők:
Tim Allen, Martin Short, Elizabeth Mitchell, Spencer Breslin, Eric Lloyd, Wendy Crewson, Ann Margret, Alan Arkin, Aisha Tyler, Art LaFleur, Jay Thomas, Kevin Pollak, Judge Reinhold

Műfaj:
vígjáték, családi

Játékidő:
98 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Walt Disney Pictures

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek