Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Te meg én és minden ismerősünk

Me And You And Everyone We Know

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2005. január (Sundance)
Amerikai premier: 2005. június 17.

Miranda July rendezõnõ maga alakítja Christine Jespersont, a feltörekvõ mûvészt, aki akadozó karrierje ápolása mellett öregeket szállít taxijával. Fennmaradó idejében kétségbeesetten próbálja felhívni magára a mûvészvilág és Richard Swersey (John Hawkes) figyelmét, akiben a nagy remények kis önbecsüléssel párosulnak.

A nemrég facérrá vált cipõbolti eladó két fia is váratlan kapcsolatokba gabalyodik: a hétéves Robby (Brandon Ratcliff) nõi szíveket ápol az interneten, míg a tizennégy éves Peter (Miles Thompson) közömbösen szemléli a szomszéd lányok szexuális játékait.

Miranda July, multimédia-performer és zenész éleslátó és rendkívül szórakoztató filmet készített olyan magányos emberekrõl, akik megpróbálnak kapcsolatot teremteni környezetükkel. Azokat a külsõ és belsõ gátakat mutatja meg, amik magányos, modern világunkban gyakran meghiúsítják az egymással való kapcsolatteremtést. July szerint „a történet elérhetetlen vágyakat tápláló gyerekekrõl és felnõttekrõl szól, akik olyan korban élnek, mikor a felnõtté válás digitális folyamat és a valóság esztétikai döntésünk függvénye”.

A Miranda July korábbi mûveiben felvetett témák folytatásának tekinthetõ Te meg én és minden ismerõsünk leleplezi az emberek titkolt érzéseit, vágyait és motivációit. Az eredmény egy gyönyörû, egyedi film, amely észrevétlenül ejti rabul az ember szívét.

Rendezte:
Miranda July

Forgatókönyv:
Miranda July

Operatőr:
Chuy Chávez

Vágó:
Andrew Dickler, Charles Ireland

Szereplők:
John Hawkes, Miranda July, Miles Thompson, Brandon Ratcliff, Carlie Westerman, Brad Henke

Műfaj:
dráma

Játékidő:
91 perc

Ország:
USA, Nagy-Britannia

Gyártó:
FilmFour, IFC Films

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek