Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Taxidermia

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2006. február 2. (Filmszemle)
Magyarországi premier: 2006. november 9.

Három történet. Három kor. Három férfi. Nagyapa, apa, fiú. Egy tisztiszolga, egy élsportoló és egy preparátor mester. Az egyik szerelemre vágyik, a másik sikerre, a harmadik halhatatlanságra.

A nagyapa (Czene Csaba) fantáziál; lázas képzeletével fűti be magának fagyos kis kamráját a hideg téli estéken. A megtermékenyítő erejű képzeletnek semmi sem szab határt.

Az apa (Trócsányi Gergő) zabál, négy évig volt szekcióelső az édesiparban. Mártott ostyában egyenesen verhetetlen, 2,98 az egyéni rekordja (csak úgy viszonyításképpen, az Igor Vosztongonov 3,21-gyel lett Európa-bajnok Szófiában).

A fiú (Marc Bischoff) állatokat töm ki. Másfél kilóval született. Most másfél perce sincs hátra. Valami olyasmire adta a fejét, amire még soha senki…

A Parti Nagy Lajos novelláiból felfűzött “klasszikus családregény”, három generáción vezet végig: a szexuálbeteg tisztiszolga nagyapától, a kommunista evőbajnok apán át, a jelenkori preparátor fiúig ível a történet.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Gaben

Rendezte:
Pálfi György

Forgatókönyv:
Parti Nagy Lajos, Pálfi György, Ruttkay Zsófia

Operatőr:
Pohárnok Gergely

Szereplők:
Czene Csaba, Trócsányi Gergely, Stanczel Adél, Marc Bischoff, Hunyadkürthy István, Molnár Piroska, Hegedűs D. Géza, Máté Gábor

Műfaj:
dráma, vígjáték

Játékidő:
90 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Eurofilm Stúdió Kft.

Hazai moziforgalmazó:
Hungarotop

Kritikánk a filmről

Felhasználó Farkas Ádám kritikája
2006. november 25.

"Egy olyan alkotás, ami egy kis változást (ha úgy tetszik, felüdülést) hoz a sematizmusban már évtizedek óta megkövesedett magyar filmek világába. (...) Készüljünk fel egy olyan művészfilmre, ahol nincsenek hosszú csendek a párbeszédekben, nagy slukkok a cigarettából és hatásvadászat fekete-fehérben. (...) amit ezek a szakemberek végeztek, az kimeríti a tisztes iparosmunka fogalmát. Nem más ez, mint követendő maximalizmus. (...) A Taxidermia egy igen jól sikerült alkotás, egy minden pillanatában élvezhető filmes performansz. "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek