Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Távol a mennyországtól

Far from Heaven

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2002. szeptember 22.
Magyarországi premier: 2003. október 23.

A helyszín Hartford, Connecticut, 1957 ősze. Cathy Whitaker (Julianne Moore) éppen aznapi bevásárló körútjáról érkezik haza. Férje, Frank (Dennis Quaid) a Magnatech televíziókat forgalmazó vállalat helyi részlegének vezetője, akinek az érkezése szintén esedékes, hiszen vacsoravendégeket várnak.

Míg Sybil (Viola Davis), a cselédlány segít Cathynek kirakodni az autóból, David (Ryan Ward) és Janice (Lindsay Andretta), a Whitaker-gyerekek engedelmeskedve a sürgetésnek, már sietnek is befelé, készülni a vacsorára. Csak egy baj van: Mr. Whitaker mintha eltűnt volna, se Cathy, se Sybil nem tud róla semmit egész nap.

S ami az 1950-es évek Amerikája által vallott értékekről készült, érdekes módon egyáltalán nem ironikus pillanatfelvételnek indul, rövidesen szövevényes kuszasággá válik, melyben konfliktusok keresztezik egymást, lángra lobbantva Cathy baráti érzelmeit kertészük, a nagyformátumú személyiségként megrajzolt Raymond (Dennis Haysbert), merészségéről ismert legjobb barátnője, Eleanor (Patricia Clarkson) és a cselédlány, Sybil iránt.

S ahogy titkokra derül fény, Cathy olyan döntésekkel szembesül, amelyek a gyűlölet és pletyka hullámait korbácsolják fel a helyi közösségben. Cathy eljut odáig, hogy felismerje saját vágyait, még akkor is, ha a dolgok úgy alakulnak, hogy vágyai célját végül is fel kell adnia.

A filmet 2003-ban 4 Golden Globe-ra és 4 Oscar-díjra jelölték, a Velencei Filmfesztiválon pedig 4 díjat nyert.

Rendezte:
Todd Haynes

Forgatókönyv:
Todd Haynes

Operatőr:
Edward Lachman

Vágó:
James Lyons

Zene:
Elmer Bernstein

Szereplők:
Julianne Moore, Dennis Quiad, Dennis Haysbert, Patricia Clarkson, Viola Davis, James Rebhorn, Bette Henritze, Michael Gaston, Ryan Ward

Műfaj:
dráma

Játékidő:
107 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Focus Features, Vulcan Productions, USA Films

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek