Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Távkapcs

Click

Nem láttuk.
70% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2006. június 23.
Magyarországi premier: 2006. augusztus 31.
Magyarországi DVD premier: 2006. december 5.

Van, aki irányítja az életét, és van, akit az élete irányít – tartja a közmondás. Az igazság egy kicsit más: mindenkit az élete irányít, kivéve egyetlen egy embert. Michael Newman (Adam Sandler) ugyanis egy ideje pont azt kapja, pont olyan gyorsan és pont akkora hangerővel, ahogy szeretné.

Egy titokzatos feltaláló (Christopher Walken) ugyanis megajándékozz az univerzális távkapcsolóval: A távkapcs tulajdonosa előre-hátra járkálhat az időben, lelassíthatja a szembejövő ringómellű nőket, és ha túlságosan zajosnak tűnnek, átmenetileg kikapcsolhatja a gyerekeit.
Ő a világ ura. Többé nem függ senkitől. A siker és elégedettség minden formája csak egy gombnyomásra van tőle. Elbizakodottságra azonban semmi oka: nem volt még távkapcsoló a világon, mely egy idő után át ne vette volna az irányítást. És attól kezdve Michael kiszolgáltatottabb, mint valaha.

A családi vígjáték Sandler harmadik közös munkája cimborájával, Frank Coraci rendezővel (Nászok ásza, A vizesnyolcas).

Rendezte:
Frank Coraci

Forgatókönyv:
Steve Koren, Mark O'Keefe

Operatőr:
Dean Semler

Vágó:
Jeff Gourson

Zene:
Rupert Gregson-Williams

Szereplők:
Adam Sandler, Kate Beckinsale, Christopher Walken, Sean Austin, David Hasselhoff, Henry Winkler, Julie Kavner, Jennifer Coolidge, Rachel Dratch

Műfaj:
vígjáték, családi, fantasy

Játékidő:
107 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Columbia, Revolution Studios, Happy Madison, Original Film

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hannibal kritikája
2006. szeptember 4.

"Az alkotók műfaji kötöttségek felrúgásával próbálnak olyan mulattató, kommersz történetet konstruálni, amely egyben didaktikus tanmeseként is lenyomható a torkunkon. Sajnos azonban az időarányokat lazán kezelő, hömpölygő cselekményt szabadjára engedő írói koncepció valamelyest meglékeli a nemes szándékú és igencsak időszerű alapötletet. (...) Igazságérzetemet piszkálják a Távkapcs egyes történetvezetési, karakterológiai és írói hibái, de ennek ellenére is zseniális pillanatokkal gazdagodhatunk, ha mozijegyet váltunk rá. "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek