Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Taplógáz

Talladega Nights

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2006. augusztus 4.
Magyarországi premier: 2006. szeptember 14.

Győzelem vagy halál! Napóleon katonájától ez talán még jól hangzana, de egy autóversenyzőtől azért egy kicsit túlzás. Ricky (Will Ferrell) viszont éppen a túlzásairól ismert. Mindig győz, mindenre képes, hogy versenytársait leelőzze, és mindig bátran kimondja, mit gondol. Általában azt gondolja, hogy ő egy férfiisten, akit az autók, a versenyek közönsége és a nők egyaránt imádnak.

Így aztán nem csoda, hogy önértékelését és versenyprogramját is alaposan összekavarja egy idétlen franci (Sacha Baron Cohen), aki fura akcentusával azt próbálja a világ tudomására hozni, hogy nyerni szeretne a következő futamon. Ricky nem habozik, eddigi őrületét turbófokozatba kapcsolja, és veszélyes, ám teljesen sportszerűtlen manőverekbe kezd, hogy kiiktassa a versenytársat.

Rendezte:
Adam McKay

Forgatókönyv:
Will Ferrell és Adam McKay

Operatőr:
Oliver Wood

Vágó:
Brent White

Zene:
Alex Wurman

Szereplők:
Will Ferrell, John C. Reilly, Sacha Baron Cohen, Michael Clarke Duncan, David Koechner, Gary Cole, Amy Adams, Andy Richter, Greg Germann, Molly Shannon

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
105 perc

Ország:
USA

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2006. szeptember 14.

"Ahogy Ricky Bobby, mi is győztesnek érezhetjük magunkat akkor, mikor a végefőcím alatti (ilyenkor szokásos) bakiparádé képsoraival búcsúzik tőlünk a legújabb Will Ferrell-vígjáték stábja; mert egy szellemiségében friss és újító jellegű, lehengerlően humoros komédiával ajándékozott meg minket ez a vidám kis csapat. "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek