Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Tangó és tulipán

Pane e tulipane

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2001. július 27.
Magyarországi premier: 2005. június 2.

Valójában, csak egy ostoba kis véletlennek tűnt minden, amin utólag jót nevetünk. Rosalba, a háziasszonyok egyhangú világát élő feleség és anya élete a másodperc töredéke alatt változik meg, amikor ráeszmél, nélküle ment tovább a turista busz, melyen férje és két gyermeke is utazott. Az élet legnagyobb fordulópontjai a legváratlanabb helyzetekben történnek meg velünk, pont úgy, mint főhősünkkel.

Egy egyszerű tévedés, a véletlenek különös játéka indítja útjára Rosalbát (Licia Maglietta) is, ebben a kalandos és kedves vígjátékban. Miután lemarad a turista buszról, stoppal vág neki az útnak, mely álmai városába, Velencébe vezet. Az egynaposnak tűnő kalandja hamarosan napokig, sőt hetekig tart, melyben megtalálja rég elfelejtett szabadságát, felfedezi önmagát.

Az új élet sodorta történések egy különös világot nyitnak meg Rosalba előtt, melyben megtalálja az igaz barátságot, sőt a szerelmet is. Újra megérinti régi szenvedélye a zene és a tangóharmónika romantikus világa, mely elhozza az új szerelmet is számára egy különös férfi személyében, aki folyton rímekben beszél.

A film a felfedezések útjáról szól, melyben egy véletlen folytán változik meg Rosalba, a film főhősnőjének élete, amikor ráeszmél, nélküle ment tovább a turista busz, melyen férje és két gyermeke is utazott. A kalandok során Rosalba, aki addig a háziasszonyok egyhangú hétköznapjait élte felismeri az élet valódi mélységét, az igaz boldogságot és a szerelmet. A szerelem a legváratlanabb helyzetekben érkezik, csak attól függ kinyitjuk-e a szívünket.

A kritikusok örömmel fogadták Silvio Soldini (Akrobaták, Széllel perzselve) ízig-vérig olasz filmjét és nem kisebb romantikus alkotáshoz hasonlították, mint Katharine Hepburn 1955-ös Velence, nyár, szerelem c. filmje.

Rendezte:
Silvio Soldini

Forgatókönyv:
Silvio Soldini

Operatőr:
Luca Bigazzi

Vágó:
Carlotta Cristiani

Zene:
Giovanni Venosta

Szereplők:
Bruno Ganz, Licia Maglietta, Giuseppe Battiston, Antonio Catania, Marina Massironi

Műfaj:
romantikus, vígjáték

Játékidő:
112 perc

Ország:
Olaszország

Hazai moziforgalmazó:
Best Hollywood

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek