Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Tamara Drewe

30% / 1 szerkesztő
60% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2010. május 18., Cannes-i Filmfesztivál
Amerikai premier: 2010. október 8.
Magyarországi premier: 2011. január 6.

A Dorset nevű kis brit faluban járunk. Tamara Drewe (Gemma Arterton), az egykor nagy orra miatt csúfolt rút kiskacsa hosszú idő után, immár megszépült, sikeres londoni újságíróként látogat haza, hogy eladja néhai anyja házát. Otthon aztán nem várt régi érzések kerítik hatalmukba, amikor találkozik Andy Cobb-bal (Luke Evans), a velejéig tisztességes alkalmi munkással, valamint a szívtipró Nicholas Hardiment-tel (Roger Allam), aki gond nélkül csalja hűséges feleségét, Beth-t (Tamsin Greig).

Ám Tamarának új férfi van az életében, Ben Sergeant (Dominic Cooper), egy kellemetlen rock dobos, aki megkéri a lány kezét, melyet Ben legnagyobb rajongója, Jody (Jessica Barden) döbbenetére Tamara elfogad. Jody erőfeszítései, hogy feltörje az eljegyzést, Tamarát Andy-hez sodorják, majd tovább Nicholas-hoz, amellyel a lány óriási zűröket kavar a feleség Beth életében.

Ráadásul Beth titkos csodálója, az amerikai író Glen (Bill Camp) fizikai összetűzésbe keveredik a férj Nicholas-szal. És így tovább. Egy szó, mint száz, Tamara felbukkanása olyan lavinát indít el az íróktól hemzsegő kis faluban, amely kapcsolatokat zilál szét és rak össze, hogy végül minden és mindenki a helyére kerüljön.

Stephen Frears (Chéri - Egy kurtizán szerelme, A királynő) vígjátéka Posy Simmonds nagysikerű brit képregénye nyomán készült.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Stephen Frears

Forgatókönyv:
Posy Simmonds képregénye nyomán Moira Buffini

Operatőr:
Ben Davis

Vágó:
Mick Audsley

Zene:
Alexandre Desplat

Szereplők:
Gemma Arterton, Roger Allam, Bill Camp, Dominic Cooper, Luke Evans, Tamsin Greig, Jessica Barden, Charlotte Christie

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
111 perc

Ország:
Anglia

Gyártó:
Ruby Films, BBC Films, Notting Hill Films, UK Film Council

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek