Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

T4XI

Taxi 4

Nem láttuk.
35% / 2 olvasó
Ősbemutató: 2007. február 14. (Franciaország)
Magyarországi premier: 2007. április 5.

Visszatér a bombasztikus duó!!Az ifjú rendőr családapa, Emilien Coutant-Kerbalec (Frédéric Diefenthal) és a sofőr Daniel Morales (Samy Naceri) turbómeghajtású taxijával száguld.

A Luc Besson ötlete alapján és a Samy Naceri-Frédéric Diefenthal főszereplőpárossal készült T4XI a híres Taxi sorozat negyedik része. A népszerű filmfolyam az 1998-ban bemutatott Taxival kezdődött, ezt 2000-ben követte a Taxi 2, illetve 2003-ban a Taxi 3.

A Taxi filmek minden főszereplője visszatér a negyedik részben, élükön a taxisofőrt alakító Samy Naceri-vel és a kétbalkezes rendőrt játszó Frédéric Diefenthal-lal, csakúgy mint a rendőrfelügyelőként szereplő Bernard Farcy, akinek a karaktere most nagyobb teret kap, mint a korábbi három részben. Szintén látható a második és harmadik résztől szereplő Emma Sjoberg és Edouard Montoute, valamint a rendező Gérard Krawczyk.

A T4XI visszatér a sorozat gyökereihez, a főhősök kedves városukban, Marseille-ben kapnak kitüntetést. Míg az első rész teljes terjedelmében ebben a városban játszódott, a második és harmadik rész Párizsban és Tignes-ben.

Rendezte:
Gérard Krawczyk

Forgatókönyv:
Luc Besson

Operatőr:
Pierre Morel

Szereplők:
Samy Naceri, Frédéric Diefenthal, Emma Sjöberg, Bernard Farcy, Jean-Christophe Bouvet

Műfaj:
vígjáték, akció

Játékidő:
91 perc

Ország:
Franciaország

Gyártó:
ARP Sélection / Europa Corp.

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek