Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Született feleség

Potiche

50% / 1 szerkesztő
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2010. szeptember 4., Velencei Filmfesztivál
Amerikai premier: 2011. március 18.
Magyarországi premier: 2011. augusztus 25.

1977-ben járunk. A Sainte-Guenole nevű kisvárosban Suzanne Pujol (Catherine Deneuve) klasszikus háziasszonyként éli életét, miközben bolondul morgó-zsörtölődő férjéért, Robert-ért (Fabrice Luchini), akinek a családi esernyő-üzlet tölti ki a napjait. Ám Madame Pujol-nak 30 év házasság és két felnevelt gyerek után nem maradt elég ereje magára.

Azonban amikor az esernyőgyári munkások sztrájkolni kezdenek a mostoha munkakörülmények miatt, elszabadul a pokol. Robert szívinfarktust kap, és meglehetősen sok ideig tart majd, míg felépül, így Suzanne felkerekedik, kilép az otthonából, és a gyárba indul rendet tenni a város egykori szépfiú polgármesterével, Maurice Babin-nal (Gérard Depardieu) az oldalán.

A munkások eleinte nyíltan kinevetik Suzanne-t, ám ahogyan a nő kézbe veszi a dolgokat, elkezdi felfuttatni az üzletet a legjobb munkakörülményeket biztosítva, a dolgozóknak gyorsan megváltozik a róla alkotott vélekedése. Sőt, tulajdonképpen egyikük sem szeretné, ha Suzanne férje a felépülése után visszatérne a vállalat élére.

Ám Mr. Pujol harc nélkül nem adja meg magát. Zsarolással és titkos szövetségesekkel a háta mögött akarja visszaszerezni a hatalmát úgy a gyár élén, mint saját otthoni háztartásában. Azonban minden hiába, Pandora szelencéje már kinyílt, és végre Monsieur Pujol-nak is szembesülnie kell azzal, hogy rabigába hajtott felesége sokkal de sokkal több trükköt és taktikai fegyvert ismer, mint ő maga…

Francois Ozon (Menedék, Utolsó napjaim) filmjét a 2010-es Velencei Filmfesztiválon Arany Oroszlán-díjra jelölték.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Francois Ozon

Forgatókönyv:
Pierre Barillet és Jean-Pierre Grédy színdarabja alapján Francois Ozon

Vágó:
Laure Gardette

Zene:
Philippe Rombi

Szereplők:
Catherine Deneuve, Gérard Depardieu, Fabrice Luchini, Karin Viard, Judith Godréche, Jérémie Renier, Sergi Lopez, Évelyne Dandry, Bruno Lochet

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
103 perc

Ország:
Franciaország

Gyártó:
Canal +

Hazai moziforgalmazó:
Ristretto Distribution Kft.

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek