Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Sztornó

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2006. november 16.

“Amikor mindez megtörtént, harmincas éveimnek közepén jártam. Történelmet tanítottam egy budapesti gimnáziumban, feleségemmel és a két gyerekkel éltünk két és félszobás lakótelepi lakásunkban. Erősnek gondoltam magam, tele tervvel, ambícióval. Úgy éreztem, végre egyenesbe jön az életem. Azonban minden másként alakult. Nem utolsó sorban azért, mert kibírhatatlanul meleg volt a lakásban. Nem csoda. A tizediken laktunk, egy panelházban. Ráadásul levelet kaptam az adóhivataltól.”

Ezekkel a mondatokkal kezdődik a film főhősének visszaemlékezése, ugyanis, rajta kívül álló okok miatt rákényszerül arra, hogy összefoglalja felnőtt kora néhány hetének történéseit. Élete a szemünk előtt hullik darabjaira, krimibe illő pokoljárása őrült tempóban rohan az elkerülhetetlennek hitt, drámai végkifejlet felé, hacsak… hacsak nem talál magyarázatot mindarra, ami vele és körülötte történik. Hiszen az a feltevés, mely szerint paranoiásak vagyunk ugyan, de minket tényleg üldöznek, nagy ritkán igaznak bizonyulhat.

A Pálos György rendezésében készülő Sztornó a Közgáz Vizuális Brigád hatodik nagyjátékfilmje, és 120 milliós költségvetésével az eddigi legdrágább is.

Rendezte:
Pálos György

Operatőr:
Pálos György

Vágó:
Juhász Kati

Szereplők:
Lovasi András, Tóth Ildikó, Hollósi Frigyes, Ficzere Béla, Láng Annamária, Kovács Patrícia, Gyabronka József

Műfaj:
dráma

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Közgáz Vizuális Brigád

Hazai moziforgalmazó:
Hungarotop

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2006. november 20.

"A KVB műhelyéből kikerülő legújabb, immár hatodik nagyjátékfilm határozottan új színt visz a magyar mozi évtizedek óta egyre csak fakuló palettájára. (...) A szüzséhez a pluszt a rendező egyedi látásmódja adja - no meg a főszereplő személye, aki nem más, mint Lovasi "Kispál" András. Igazándiból a népszerű énekes a Sztornó legnagyobb "találmánya"; sokszorosan megtérülő ötlet volt őt felkérni a központi figura eljátszására. (...) Nem mondhatjuk, hogy egyszerű filmet forgatott volna nekünk Pálos György. De a lényeg, hogy nekünk forgatta, és ezért köszönettel tartozunk neki. Beszélgetni akart, álljunk hát szóba vele."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek