Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Szörnyek keringője

Monster's Ball

80% / 1 szerkesztő
60% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2001. december 26.
Magyarországi premier: 2002. november 28.
Magyarországi DVD premier: 2003. szeptember 16.

A filmben az elítélt Lawrence Musgrove (Sean Combs) utolsó napjait követhetjük nyomon, amint végleg elbúcsúzik feleségétől, Leticiától (Halle Berry) és fiától, mielőtt tizenegy év fogság után kivégeznék. A fogoly személye és embersége mélyen megérinti az őt őrző Sonnyt (Heath Ledger), amit apja, a rasszista Hank (Billy Bob Thornton) mélyen elítél. Az egymásnak feszülő ellentétek következtében, szembesülve apja iránta érzett gyűlöletével, Sonny öngyilkosságot követ el.

A magára maradt Hank és Leticia a vak véletlen folytán találkoznak, s ráébrednek, hogy szükségük van egymásra. Mikor azonban később kiderül, hogy milyen szálak fűzték össze őket a múltban, felmerül a kérdés, hogy a történtek ismeretében is képesek-e boldogok lenni együtt.

A Szörnyek keringője az emberi sorsok szövevényes és kiszámíthatatlan egybefonódásának története. A film forgatókönyvét 2002-ben Oscar-díjra jelölték. A női főszereplő, Halle Berry alakításáért elnyerte az Oscar-díjat, valamint Ezüst Medvét a Berlini Filmfesztiválon.

Rendezte:
Marc Forster

Forgatókönyv:
Milo Addica

Operatőr:
Roberto Schaefer

Vágó:
Matt Chesse

Zene:
Chris Beaty, Thad Spencer

Szereplők:
Halle Berry, Billy Bob Thornton, Heath Ledger, Peter Boyle, Sean Combs, Mos Def

Műfaj:
dráma

Játékidő:
111 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Lee Daniels Entertainment, Lion Gates Film

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek