Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Szomjúság

Bakjwi

Nem láttuk.
100% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2009. április 30., Dél-Korea
Amerikai premier: 2009. július 31.

Sang-hyun (Song Kang-ho) pap, aki számára az élet óriási ajándék. Olyannyira becsben tartja a létezést, hogy önzetlenségének bizonyítékaként önként jelentkezik egy halálos vírus elleni titkos vakcina fejlesztési projektjére. Ám Sang-hyunt megfertőzi a vírus, ezért azonnali vérátömlesztést hajtanak végre rajta. A vér azonban fertőzött volt, így a pap ugyan életben marad, ám vámpírként létezik tovább.

Sang-hyun kénytelen küzdeni újdonsült testi vágya, a vér után szomjazás érzésével, ráadásul hitét még inkább próba elé állítja, amikor egy gyerekkori barátjának a felesége, Tae-ju (Kim Ok-vin) a segítségét kéri, hogy mentse meg az életét. Sang-hyun hamarosan belemerül az érzéki örömök világába, és ijedten állapítja meg, hogy bensőséges viszonyba került a hét főbűnnel.

Park Chan-wook (A bosszú ura, Oldboy, A bosszú asszonya) Szomjúság című filmjében folytatja a szélsőséges körülmények között létező emberi viselkedés feltárását állandó társ-forgatókönyvírójával, Jeong Seo-Gyeong-gal.

Díjak és jelölések:
- Cannes (2009) - Arany Pálma jelölés: Chan-wook Park-nak és a zsűri díja a filmnek.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Park Chan-wook

Forgatókönyv:
Park Chan-wook és Jeong Seo-Gyeong

Operatőr:
Chung Chung-hoon

Vágó:
Kim Jae-beom és Kim Sang-bum

Zene:
Cho Young-ook

Szereplők:
Song Kang-ho, Kim Ok-vin, Kim Hae-sook, Park In-hwan, Song Young-chang, Eriq Ebouaney

Műfaj:
horror

Játékidő:
133 perc

Ország:
dél-koreai

Kritikánk a filmről

Felhasználó Csiger Ádám kritikája
2009. december 23.

"A Szomjúság romantikus filmnek túlságosan zavarbaejtő és kusza, botrányfilmnek messze nem elég bátor, ráadásul legrosszabb pillanatai egy szappanopera színvonalát hozzák. Az irányváltások nem igazán tesznek jót a történetnek, izgalmas fordulatokról és feszültségről pedig végképp nem beszélhetünk a Szomjúság esetében."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek