Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Sziriana

Syriana

Nem láttuk.
90% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2005. november 23.
Magyarországi premier: 2006. február 23.
Magyarországi DVD premier: 2006. július 4.

Több szálon futó izgalmas politikai thriller, melyben a terrorizmus mellett a külpolitika, a titkosszolgálatok működése és a főleg az olajipar kerül terítékre.

A film egy gyanús ügyletekre bukkanó CIA-ügynök (George Clooney), egy családi tragédiát feldolgozni kénytelen ígéretes bróker (Matt Damon), egy - épp két hatalmas olajcég fúzióján dolgozó - erkölcsi dilemmákkal szembesülő ügyvéd (Jeffrey Wright) és egy fiatal pakisztáni fiú (Mazhar Munir) történetén keresztül mutatja be a hatalmas és komplex rendszert, melynek fő jellemzője a gazdagságért és a hatalomért folytatott kíméletlen harc.

A film alapjául szolgáló regényt Robert Bauer CIA ügynök írta saját közel-keleti tapasztalatai alapján. Stephen Gagan, a Traffic forgatókönyvírója ebből készítette szkriptjét.

Rendezte:
Stephen Gaghan

Forgatókönyv:
Stephen Gaghan

Operatőr:
Robert Elswit

Vágó:
Tim Squyres

Zene:
Alexandre Desplat

Szereplők:
George Clooney, Matt Damon, Jeffrey Wright, Alexander Siddig, Chris Cooper, Amanda Peet, Christopher Plummer, William Hurt, Thomas McCarthy, Tim Blake Nelson, Max Minghella

Műfaj:
dráma, thriller

Játékidő:
126 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Warner Bros.

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Olórin kritikája
2006. február 25.

"A tudatos, jól átgondolt koncepció hiányában a Sziriana néha nehezen követhető, de ami ennél sokkal nagyobb baj, hogy a közepe felé érdektelenségbe és unalomba forduló cselekmény nem képes koncentrálásra késztetni a nézőt, aki így könnyen elveszítheti a fonalat, önhibáján kívül. Gaghan a film végére kapja össze magát, és a túl hosszan, ugyanakkor túl semmitmondóan ábrázolt folyamatok végpontjainak bemutatásakor addig nem tapasztalt drámai erőt és feszültséget visz a történetbe. "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek