Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Szigorúan piszkos ügyek

Wu jian dao / Infernal Affairs

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2004. augusztus 20.
Magyarországi premier: 2004. január 29.
Magyarországi DVD premier: 2004. június 8.

A törvény ellentétes oldalain álló két férfi útjai, hasonló sorsuk miatt keresztezik egymást. Yan (Tony Leung), még mielőtt végezne a Rendőrakadémián, besúgó lesz a Triádban. Egy évtizedes kemény munka eredményeként sikerül beépülnie a legnagyobb hong kongi Triádba.

Ming (Andy Lau), alig volt 18 éves, mikor a Triád főnökének megbízásából zsaru lesz. A Triád tagjairól ismert különleges információk segítségével rövid idő alatt a Bűnügyi Hírszerzési Hivatal főnökévé lép elő.

Mindkét férfi kezdi úgy érezni, hogy a Jó és a Rossz között pokolbeli árnyékokká váltak, valós identitástudat nélkül. Egy végzetes éjszakán minden szál egy pontba fut: Minget azzal bízzák meg, hogy buktassa le saját Triádfőnökét…

Ahogy a művelet kibontakozik, mindkét oldal rádöbben, hogy tégla van köztük. A helyzet egyre súlyosbodik, Ming ráébred, hogy szigorúan piszkos ügyekbe keveredett. Kinevezése utáni első küldetése nem más, mint a tégla, azaz saját személyének leleplezése…

A hatalmas sikerű filmtrilógia első része.

Rendezte:
Wai Keung Lau és Siu Fai Mak

Forgatókönyv:
Felix Chong és Siu Fai Mak

Operatőr:
Yiu Fai Lai és Wai Keung Lau

Vágó:
Ching Hei Pang és Danny Pang

Zene:
Kwong Wing Chan

Szereplők:
Tony Leung, Andy Lau, Anthony Wong, Eric Tsang, Kelly Chen

Műfaj:
krimi, thriller

Játékidő:
97 perc

Ország:
Hong Kong

Gyártó:
Basic Pictures, Media Asia Films Ltd.

Hazai moziforgalmazó:
Mokép

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czeller Péter kritikája
2005. november 11.

"A maffia-elemeket sem nélkülöző alkotásnak talán abban rejlik a legnagyobb ereje, hogy képes a néző szemét a képernyőre tapasztani, és a film másfél órájára keményen a fotelbe bilincselni. (...) Ritkán fordul elő, hogy egy Hong Kong-i akciófimre azt lehet mondani, kiváló. A Szigorúan piszkos ügyek azonban méltán megérdemli ezt a jelzőt."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek