Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Szerelemtől sújtva

90% / 1 szerkesztő
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2004. március 5.
Magyarországi premier: 2003. január 23.

A még kislány Éva (Kovács Patrícia) egy autóbaleset során elveszíti szüleit. Egy baráti család, Tibor (Máté Gábor) és Klára fogadja örökbe a gyereket. Tibor elcsábítja a kamaszodó lányt, aki beleszeret nevelőapjába és testi-lelki rabjává válik. Klára, miután felfedezi kettejük viszonyát, hogy eltávolítsa a lányt, nevelőintézetbe adja, de Tibor nem hajlandó feladni Évával titokban folytatott kapcsolatát.

Tizenegy év telik el így. Éva életében Tiboron kívül nincs helye más szereplőnek, a férfi iránt érzett szenvedélyén kívül más érzésnek. A férfi bejelenti, végre beválthatja ígéretét, elhagyja Klárát, hogy új életet kezdjen Évával. Éva elhatározza, ő maga közli évek óta nem látott nevelőanyjával, hogy Tibor válni készül. Klárával való találkozása azonban egy csapásra minden reményét romba dönti: Klára előrehaladott terhes. Éva kétségbeesésében eszelős tervet gondol ki.

A film a rendhagyó történetet rendhagyó módon meséli el. Reményvesztett magány elevenedik meg így egyetlen színésznő előadásában 90 percen át, szorongató erővel.

Rendezte:
Sas Tamás

Forgatókönyv:
Can Togay, Sas Tamás

Operatőr:
Ragályi Elemér

Vágó:
Sas Tamás

Zene:
David Yengibarjan

Szereplők:
Kovács Patrícia, Máté Gábor, Hacser Józsa, Tallós Rita, Csuja Imre, Járó Zsuzsa

Műfaj:
dráma

Játékidő:
94 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Tivoli-Filmprodukció Kft.

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2005. január 23.

"Szerelmesen. Vágyakozva. Kétkedve. Kiábrándulva. Bosszúra éhesen. Elhatározva. Lezárva. Véglegesen. Egyetlen szemszögből, egyetlen szereplővel, egyetlen érzelem teljes skálája. A másik sosem jön el igazán. Csoda-e, hogy lesújt a Szerelem?"
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek