Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Szerelem második látásra

Last Chance Harvey

70% / 2 szerkesztő
60% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2008. november 8., AFI Filmfesztivál
Amerikai premier: 2008. december 25.
Magyarországi premier: 2009. augusztus 6.
Magyarországi DVD premier: 2009. december 3.

Harvey Shine (Dustin Hoffman), a New York-i reklámdalszerző épp a határán táncol, hogy elveszítse lassan amúgy is zsákutcába torkolló állását. Főnöke figyelmezteti, hogy már csak egy utolsó esélye maradt, így mielőtt Londonba utazik lánya esküvőjére, Harvey megígéri, hogy hétfő reggelre visszatér, hogy részt vegyen egy fontos találkozón, és meggyőzzön mindenkit képességeiről. Amint megérkezik a brit fővárosba, lesújtó hír fogadja: lánya nevelőapját kérte meg, hogy az oltár elé kísérje. Leplezve csalódottságát Harvey elmenekül az esküvőről, abban a reményben, hogy eléri gépét, ám lekésik róla. Felhívja főnökét, hogy elmagyarázza a helyzetet, de az azonnal kirúgja.

Sebeit nyalogatva a reptéri bárban Harvey megszólítja az érzékeny, negyvenes közvéleménykutató Kate-et (Emma Thompson). A nőt, akinek élete a munkája, alkalmi vakrandijai és rátelepedő anyja folyamatos telefonhívásai körgyűrűjébe zárva telik, megérinti Harvey személyisége, a férfit pedig inspirálja Kate intelligenciája és együttérzése. A találkozás mindkettejükben megmozdít valamit, és hamarosan azon kapják magukat, hogy egymás hatására kezd megváltozni a világ körülöttük – és bennük.

Az Oscar-díjas Dustin Hoffman (Esőember) és Emma Thompson (Értelem és érzelem) jutalomjátéka a kortól független újrakezdést ünnepli ebben az alkotásban, mely bebizonyítja: soha nincs túl késő megtalálni a boldogságot.

Díjak és jelölések:
- Golden Globe díj (2009) - Legjobb színész - zenés film és vígjáték kategória jelölés: Dustin Hoffman
- Golden Globe díj (2009) - Legjobb színésznő - zenés film és vígjáték kategória jelölés: Emma Thompson

Rendezte:
Joel Hopkins

Forgatókönyv:
Joel Hopkins

Operatőr:
John de Borman

Vágó:
Robin Sales

Zene:
Dickon Hinchliffe

Szereplők:
Dustin Hoffman, Emma Thompson, Eileen Atkins

Műfaj:
dráma

Játékidő:
92 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Overture Films, Process Productions

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek