Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Szent Lajos király hídja

The Bridge of San Luis Rey

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2004. december 22. (Spanyolország)
Amerikai premier: 2005. június 10.
Magyarországi premier: 2005. december 15.
Magyarországi DVD premier: 2006. május 3.

Midőn Peru legszebb hídja, a Lima és a Cuzco közötti országutat összekötő Szent Lajos király hídja rejtélyes körülmények között leszakad, öt utazó zuhan az alant elterülő mélységes szakadékba. Véletlen volt csupán, vagy isteni beavatkozás eredménye, hogy e végzetes pillanatban éppen eme öt halandó igyekezett átkelni a túlsó oldalra?

Vagy tán az is lehetséges, hogy a maga módján éppen ez az öt ember idézte elő a bekövetkezett szerencsétlenséget? A Szent Lajos király hídjában Thornton Wilder mély együttérzéssel és az életigenlés elkötelezett híveként kutatja a válaszokat, melyek a maguk közvetett módján mind a szeretet mindenhatóságáról tanúskodnak.

Thornton Wilder története a 18. századi Peruba, a spanyol inkvizíció idejébe kalauzolja az olvasót, aki az áldozatok egymást keresztező életútjainak tanújaként számtalan izgalmas, egymástól nagyon különböző helyszínekkel ismerkedhet meg. A korszak színházai és kolostorai, örömtanyái és a limai kikötők éppúgy életre kelnek, mint ahogy megelevenednek a madridi királyi udvar által támogatott tengeri felfedezőutak is.

Rendezte:
Mary McGuckian

Forgatókönyv:
Thornton Wilder regénye alapján: Mary McGuckian

Operatőr:
Javier Aguirresarobe

Vágó:
Kant Pan

Zene:
Lalo Schifrin

Szereplők:
Robert De Niro, Gabriel Byrne, Harvey Keitel, Kathy Bates, F. Murray Abraham, Geraldine Chaplin, Samuel Le Bihan, Dominique Pinon

Műfaj:
dráma

Játékidő:
120 perc

Ország:
Nagy-Britannia, Franciaország, Spanyolország

Hazai moziforgalmazó:
Mokép

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek