Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Szent Iván napja

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2003. január 30.

Milyen az amikor ezernyi meg ezernyi feladat között rádöbbensz, hogy már nem bírod és változtatnod kéne? Meskó Zsolt filmje a sztárság problémáit boncolgatja, miközben időt szakít annak parodizálására is. Tarkítva magánélettel és magánbeszélgetésekkel. Őrült rohanás. Szinte már követhetetlen. Ha nem lenne Andrea (Fullajtár Andrea), a manager, leállna a gépezet, bár lehet, hogy nélküle el sem indult volna. Sz. Iván (Kamarás Iván) színész és sztár. Az Év Színésze Díj birtokosa s az Év Férfija választások verhetetlen bajnoka. Női magazinok címlapfotója, pletykarovatok hőse, a budapesti Művész Színház vezető színésze. Divatbemutatók kifutóin s a reggeli TV műsorok színes kanapéin épp oly otthonos, mint egy Shakespeare drámában. A lányok rajongó leveleket írnak Neki, a színikritikusok pedig elismerő méltatásokat Róla.

A film Sz. Iván egy napját mutatja be. Amibe, mint egy feneketlen zsákba, Iván megpróbálja belegyömöszölni a nagybetűs művészetet és a könnyebb műfajokat, a jól jövedelmező, butácska reklámokat és Kosztolányi Dezsőt, sikert és pénzt és népszerűséget, barátságot, kalandot és szerelmet. De persze nem fér bele. Mert hiába akarunk mindenütt és minden pillanatban helyt állni, jót tenni másokkal és magunkkal, az állandó rohanásban elszáguldunk önmagunk és egymás mellett. Nem kaphatunk meg mindent egyszerre. Vagy ha igen, hát annál rosszabb. Sz. Iván egy napja bármelyikünk napja lehetne. Hiszen mi mindannyian mindent akarunk. Ez a film viszont színesen, szórakoztatóan és sok humorral arról szól, hogy nem lehet megúszni a döntést. Legyen az ember sztár vagy gázóra-leolvasó, el kell döntenie, hogy mi a fontos az életben.

Rendezte:
Meskó Zsolt

Forgatókönyv:
Meskó Zsolt és Márton Gyula

Operatőr:
Kardos Sándor

Vágó:
Palotai Éva

Zene:
Bujtor Balázs, Élő Péter

Szereplők:
Kamarás Iván, Fullajtár Andrea, Török Illyés Orsolya, Darvas Iván, Mácsai Pál, Básti Juli, Pindroch Csaba, Jordán Tamás, Szabó Győző

Műfaj:
vígjáték, dráma

Játékidő:
90 perc

Ország:
magyar

Gyártó:
Objektív Filmstúdió

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hubay József kritikája
2004. január 18.

"Ha felkap valakit a média, azt nagyon magasra kapja fel, de ezt eddig is tudtuk."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek