Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Szemünk fénye

La guerre est déclarée

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2011. május 12., Cannes-i Filmfesztivál
Amerikai premier: 2012. január 27.
Magyarországi premier: 2012. április 5.

Roméo (Jérémie Elkaim) és Juliette (Valérie Donzelli) fiatal színészek. Az első látásra egymásba szeretnek, összeköltöznek és gyerekük is születik. Szerelmi történetük és családalapításuk egy a hozzájuk hasonló millióból. Csakhogy Roméo és Juliette kisfia, Adam (Gabriel Elkaim) nem teljesen normális módon fejlődik.

A fiatal szülők elszántan igyekeznek meggyőzni magukat arról, hogy minden a legnagyobb rendben van, ám az idő múlásával egyre kevésbé tudják becsapni magukat, és szembe kell nézniük azzal, hogy a fiukkal valami nagy baj van. Félelmeik aztán hamarosan teljesen be is igazolódnak, amikor kiderül, hogy Adam rosszindulatú agydaganatban szenved. Ettől kezdve pedig a fiú problémáját háborúnak nyilvánítják. Háborúnak a betegség ellen. Háborúnak a halál ellen. És háborúnak a kétségbeesés ellen.

Valérie Donzelli és Jérémie Elkaim, Roméo és Juliette megformálója a való életben is egy pár, és van egy közös gyerekük is. A Szemünk fénye kettőjük valódi életéből íródott forgatókönyvéből, Valérie Donzelli rendezésében született meg, amely a 2011-es Gijóni Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a legjobb színésznek, a legjobb színésznőnek és a legjobb filmnek járó díjat.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Valérie Donzelli

Forgatókönyv:
Valérie Donzelli és Jérémie Elkaim

Operatőr:
Sébastien Buchmann

Vágó:
Pauline Gaillard

Szereplők:
Valérie Donzelli, Jérémie Elkaim, Brigitte Sy, Elina Löwensohn, Michele Moretti, César Desseix, Gabriel Elkaim

Műfaj:
dráma

Játékidő:
100 perc

Ország:
Franciaország

Gyártó:
Rectangle Productions, Canal +

Hazai moziforgalmazó:
Cirko Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek