Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Szellemlovas

Ghost Rider

Nem láttuk.
58% / 4 olvasó
Amerikai premier: 2007. február 16.
Magyarországi premier: 2007. március 1.

A Marvel-képregényen alapuló Ghost Rider Johnny Blaze (Nicolas Cage), egy motoros kaszkadőr történetét követi nyomon, aki azzal a céllal, hogy megmentse haldokló apját, eladja a lelkét az ördög Mefisztónak, és elbúcsúzik élete nagy szerelmétől, a tiszta szívű Roxanne Simpsontól (Eva Mendes).

Évekkel később Johnny útja váratlanul ismét keresztezi Roxanne - aki időközben egy erőszakos riporterré vált - és Mefisztó (Peter Fonda) életét. Az ördög felajánlja Johnny-nak, hogy szabadon engedi a lelkét, ha cserébe a legendás és robbanékony Ghost Rider-ré, a Bosszú és Igazság természetfeletti követévé válik.

Mefisztó azzal bízza meg Johnny-t, hogy győzze le félelmetes ellenségét, Blackheart nevű fiát (Wes Bentley), aki apja hatalomból való kiszorítását tervezi, hogy egy új és minden eddiginél szörnyűségesebb Poklot teremthessen. Johnny csupán egyetlen segítőre támaszkodhat, saját főnökére és egyben legjobb barátjára, Mack-re (Donal Logue), aki a motorját szokta felturbózni a kaszkadőrmutatványok elvégzéséhez.

Az 51 millió dollárból készült, Daredevil-t is jegyző Mark Steven Johnson filmjének forgatókönyvét David S. Goyerrel (Penge trilógia) és Shane Salernoval (Shaft) együtt írta. A forgatás 2005. február 14. és 2005. június 9. között zajlott.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Mark Steven Johnson

Forgatókönyv:
David S. Goyer, Mark Steven Johnson, Shane Salerno

Operatőr:
Russell Boyd

Vágó:
Richard Francis-Bruce

Zene:
David Arnold

Szereplők:
Nicolas Cage, Wes Bentley, Eva Mendes, Matt Long, Sam Elliott, Peter Fonda, Donal Logue

Műfaj:
akció, fantasy

Játékidő:
110 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Columbia Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2007. március 17.

"Ha veszünk egy képregényt, lebutítjuk, és megteszünk mindent, hogy a tizenhárom éveseknek szóló amerikai korhatár-besorolást se lépje túl a profit érdekében, akkor is megdöbbentő film a Szellemlovas! (...) Külön érdekes, hogy ennek a filmnek még dramaturgiai íve sincsen – nincs történet, ami vinne előre. "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek