Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Szellemhajó

Ghost Ship

Nem láttuk.
40% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2002. október 25.
Magyarországi premier: 2003. március 27.
Magyarországi DVD premier: 2003. szeptember 9.

Az Arctic Warrior legénysége a legjobb a szakmában. Murphy kapitány (Gabriel Byrne) az Atlanti óceán legjobb mentőhajóját irányítja. Amikor véletlenül rátalálnak egy 40 évvel ezelőtt eltűnt olasz luxus-óceánjáróra, és a kikötő felé kezdik vontatni, még nem sejtik, hogy ezúttal a hullámoknál és a szélnél veszélyesebb ellenséget fogtak ki.

A hatalmas, néptelen hajón ugyanis él valaki. A mentőcsapat tagjai nemsokára már az ő foglyai, pedig azt sem tudják, ki az és mit akar. Csupán azt sejtik, hogy csak akkor győzhetik le, ha ki nyomozzák a hajó múltját, ha rájönnek, mi okozta szörnyű vesztét. Pedig a tét nem csekély. A tengerészek már rég nem a vagyont érő zsákmányukat féltik: hanem az életüket.

A 13 kisértetet is jegyző Steve Beck 30 millióból forgatott horrorja nem volt sikeres Amerikában - mindössze 30 millió dollár értékben váltották rá jegyet. A film különlegessége, hogy a Julianna Margulies-Ron Eldard-pár először játszik együtt filmben - korábban csak a Vészhelyzet néhány epizódjában szerepeltek együtt.

Rendezte:
Steve Beck

Forgatókönyv:
Mark Hanlon, John Pogue

Operatőr:
Gale Tattersall

Vágó:
Roger Barton

Zene:
John Frizzell

Szereplők:
Gabriel Byrne, Julianna Margulies, Ron Eldard, Desmond Harrington, Isaiah Washington, Alex Dimitriades, Karl Urban

Műfaj:
horror

Játékidő:
91 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Warner Bros.

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Godzi kritikája
2003. december 28.

"A horrorfilm a sokkolás művészete és a félelemkeltésé. Az ember szeret félni. Én is szeretek félni, persze csak a fotelemben ülve. Önmagunkban gerjesztjük a félelmet. Gyermekként mumusokat képzelünk a sötét gardróbszekrénybe."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek