Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2010. május 22., Cannes-i Filmfesztivál
Magyarországi premier: 2010. szeptember 9.

Mary Shelley Frankenstein-je vagy a Prométheusz című regények nyomán a film a teremtő ember és teremtménye története. A szeretet után sóvárgó, mégis kitaszított ember mítosza éled újra apa és fiú találkozásában.

Egy talán jobb napokat látott bérházban egy rendező készül filmje megvalósítására. Az intézetből szökött kamaszfiú anyját keresve szinte véletlenül kerül a filmforgatás castingjá-ba. A drámai események sora ott veszi kezdetét mikor a casting során a fiút naivsága, és egyenes tisztasága hirtelen olyan cselekvésekre ragadtatja, amely halálos balesethez vezet.

A rendezővel még soha nem történt semmi, amely akaratán kívül állt volna. Megérzi, hogy a fiú személyében egy nagyobb erővel találkozott. Mikor rájön, hogy a különös és szelíd gyerek az ő fia, aki sok évvel ezelőtt hívatlanul jött e világra, arra kényszerül, hogy egy kiszámíthatatlan és veszélyes úton induljon el. Találkozásuk talán más körülmények között esély lenne az újrakezdésre.

A film a szeretet felelősségéről, és a teremtő ember istenkísértő gőgjéről szól. Meglátni magunkat egy másik lényben, és túllépni akaratunk, érdekeink korlátain, szembenézni teremtésünk súlyával. Ez a tétje apa és fiú történetének.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Mundruczó Kornél

Forgatókönyv:
Bíró Yvette és Mundruczó Kornél

Operatőr:
Erdély Mátyás

Vágó:
Jancsó Dávid

Zene:
Philipp E. Kümpel, Andreas Moisa, Kurtág György, Wolfgang Amadeus Mozart

Szereplők:
Frecska Rudolf, Csíkos Kitty, Mundruczó Kornél, Monori Lili, Székely B. Miklós

Műfaj:
dráma

Játékidő:
101 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Proton Cinema

Hazai moziforgalmazó:
Szuez Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek