Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Szélhámos fivérek

Brothers Bloom

70% / 1 szerkesztő
67% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2009. május 15.
Magyarországi premier: 2009. november 5.

Üdvözlet a szélhámosok világában, ahol a szemfényvesztés művészet, és semmi sem az, aminek látszik! Stephen és Bloom kicsi koruk óta mindent megosztottak egymással, és csak egymásban bízhattak, míg sűrűn váltakozó nevelőszülők által fenyített lelencekből világcsavargó, nagystílű szélhámosokká váltak. Fortélyaikat hosszú évek csapatmunkájával fejlesztették tökélyre. Stephen brilliáns intrikus, mesteri terveket sző, de még keresi az igazi, nagy dobást. Most egy utolsó küldetésre indulnak: egy gyönyörű, dúsgazdag, ám magányos örökösnőt hálóznak be New Jersey-ben, hogy a Montenegrót, Prágát, Mexikót és Szentpétervárt átívelő világ körüli kalandban segítségükre legyen. Ám Bloom kezd kiégni, és saját életet akar, nem a bátyja által előre megírt forgatókönyv bábja lenni.

Rian Johnson, a Sundance-díjas Brick rendezőjének új filmjében Adrian Brody és Mark Ruffalo keltik életre a fivéreket, Rachel Weisz a meseszép és kalandéhes milliomosnőt, a robbantások szerelmeseként pedig a Babelben feltűnt Rinko Kikuchi látható.

Rendezte:
Rian Johnson

Forgatókönyv:
Rian Johnson

Operatőr:
Steve Yedlin

Vágó:
Gabriel Wrye

Zene:
Nathan Johnson

Szereplők:
Rachel Weisz, Adrien Brody, Mark Ruffalo, Robbie Coltrane, Maximilian Schell

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
112 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Endgame Entertainment, Ram Bergman Productions, Weinstein Company

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Mikó Laura Hanna kritikája
2009. november 7.

"Mi, nézők megkapjuk azt a garantált kétórányi szórakozást, amire jegyet váltottunk, sőt, ennél valamivel többet, az alkotók pedig megkapják nem kis összegű részesedésüket a film bevételéből. Hiába, a filmipar már csak ilyen szélhámos dolog."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek