Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Széftörők

Welcome To Collinwood

Nem láttuk.
70% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2002. május 24. (Cannes)
Amerikai premier: 2002. október 4.
Magyarországi premier: 2003. április 3.
Magyarországi DVD premier: 2003. október 15.

Cosimónak egy palimadárra van szüksége: olyasvalakire, akinek jobban kell az a 15 ezer dolcsi, amit felkínál neki (hogy helyette üljön), mint az egytől három évig terjedő szabadság. Mivel Cosimo a rács mögött hűsöl, barátnőjének, Rosalindnak (Patricia Clarkson) kell felhajtania a balekot.

Rosalindra hamarosan öt pasas is ráakaszkodik abban a reményben, hogy valahogy ők is kivehetik a részüket a buliból, de a hűvösre egyikük sem akar menni Cosimo helyett. A meglehetősen szedett-vedett társaságot Pero (Sam Rockwell), a pancser bokszoló vezeti: azt tervezi, hogy kiszedi Cosimóból a balhé részleteit, majd hagyja tovább rohadni a sitten.

A csapat további tagjai Riley (William h. Macy), az elfuserált sorsú fotós, akinek egy csecsemő apjaként szüksége van ezer dolcsira, hogy megszöktesse a nejét a börtönből; Leon (Isaiah Washington), aki mindenáron jobb életet akar biztosítani húgának, Michelle-nek (Gabrielle Union); Basil (Andrew Davoli), a jóképű, legatyásodott olasz dzsigoló és Totó (Michael Jeter), a kiöregedett tolvaj, akinek az idején kívül nincs semmije.

A szánalmas, laza erkölcsű társaság Jerzy (George Clooney), a veterán mackós kétes értékű tanácsát követve nekivág, hogy megkaparintsa a nagy zsákmányt.

Rendezte:
Anthony és Joe Russo

Forgatókönyv:
Anthony és Joe Russo

Operatőr:
Charles Minsky

Vágó:
Amy E. Duddleston

Zene:
Mark Mothersbaugh

Szereplők:
William H. Macy, Isaiah Washington, Sam Rockwell, Patricia Clarkson, Luis Guzmán, Michael Jeter, Jennifer Esposito, George Clooney

Műfaj:
vígjáték, krimi

Játékidő:
86 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Gaylord Pictures, Pandora Cinema, Section Eight

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek