Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Szahara

Sahara

Nem láttuk.
55% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2005. március 25.
Magyarországi premier: 2005. július 28.
Magyarországi DVD premier: 2006. augusztus 31.

Dirk Pitt (Matthew McConaughey), hivatásos kalandor és kincsvadász a Níluson kutat egy kincs után. Miután megakadályozza a csinos tudosnő (Penélope Cruz) elleni merényletet, nem várt kaland középpontjába kerül…

Eva Rojas, az ENSZ számára dolgozó tudósnő egy olyan kórral foglalkozik, mely észak-afrikaiak ezreit változtatta át őrült kannibálokká. A kór feltételezett oka egy olyan szennyeződés, mely kiírtana minden élőt a világ tengereiből. Pitt és lökött társa (Steve Zahn) segít neki megakadályozni ezt a környezeti katasztrófát, ám nem is sejtik milyen veszélyek fenyegetik őket.

A kalandregények mágusaként ismert Clive Cussler népszerű bestselleréből állítólag 130 millió dolláros költségvetéssel forgatott látványos és könnyed szórakozásnak ígérkező filmet Breck Eisner (A láthatatlan ember, Harmadik típusú emberrablások).

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Gaben

Rendezte:
Breck Eisner

Forgatókönyv:
Joshua Oppenheimer, Thomas Dean Donnelly, James V. Hart és John Richards

Operatőr:
Seamus McGarvey

Vágó:
Andrew MacRitchie

Zene:
Brian Tyler

Szereplők:
Matthew McConaughey, Penelope Cruz, Steve Zahn, Dayna Cussler, William H. Macy, Glynn Turman, Lambert Wilson, Delroy Lindo

Műfaj:
akció, kaland

Játékidő:
124 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Paramount Pictures

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hubay József kritikája
2005. július 29.

"Üvölt a nyár, sokkal inkább vágynánk egy Holnapután típusú filmre, hogy legalább a lelkünket megvacogtassa kissé, de nem: még a vásznon is süt a nap hétágra. Márpedig a Szaharában két dolognak muszáj lenni: homoknak és forróságnak."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek