Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélya

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

85% / 2 szerkesztő
83% / 4 olvasó
Amerikai premier: 2007. december 21.
Magyarországi premier: 2008. február 21.

Sweeney Toddnak (Johnny Depp) nem ez a neve. A vérengzéshez sem volt semmi kedve: egyszerű, boldog életet élt felesége és lánya társaságában, míg egy gonosz bíró (Alan Rickman) fel nem forgatott mindent.

Az ausztráliai rabságból már egy másik férfi tér vissza. Megnyitja borbélyüzletét a Fleet Streeten, és csak a bosszú élteti: a családját akarja. Azt akarja, hogy lakoljon a bíró, és szenvedjen az egész világ, amely megengedte a vele történt igazságtalanságot.

A vendégei nem a szokásos kijáraton távoznak: az emeleten lakik Todd új szövetségese, Mrs. Lovett (Helena Bonham Carter), aki pástétomsütésből él: Todd áldozatai ettől kezdve az ő egyre finomabb ételeit ízesítik.

Stephen Sondheim világhírű rémmusicelje kiváló alapanyag a szürreális humorra és meghökkentő rémségekre mindig oly fogékony Tim Burton számára, aki az Ollókezű Edward, Az Álmosvölgy legendája, az Ed Wood és a Charlie és a csokigyár után újra régi alkotótársával, Johnny Depp-pel készítette el filmjét.

Rendezte:
Tim Burton

Forgatókönyv:
John Logan

Operatőr:
Dariusz Wolski

Vágó:
Chris Lebenzon

Zene:
Stephen Sondheim

Szereplők:
Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Timothy Spall, Sacha Baron Cohen

Műfaj:
krimi, thriller

Ország:
USA

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2008. február 19.

"...ha mindehhez hozzávesszük egy átlagon felüli színészi gárda (Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Sacha Baron Cohen) örömjátékát és a remek díszleteket, akkor beláthatjuk, nem tévedtünk, mikor Tim Burtont már az Ed Wood után pajzsra emeltük, mint az egyik legtehetségesebb képalkotót, aki dekadenciájával egyaránt felsőfokon használja a filmnyelv narratíváját és vizuális elemeit; a Sweeney Toddban pedig nem átalkodik tudása maximumát prezentálni."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek