Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Suszter, szabó, baka, kém

Tinker Tailor Soldier Spy

Nem láttuk.
60% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2011. szeptember 5., Velencei Filmfesztivál
Amerikai premier: 2012. január 6.
Magyarországi premier: 2012. január 26.

A hajdani kémet, az elképesztő intelligenciájú George Smiley-t (Gary Oldman) visszahívják az angol hírszerzéshez. Úgy tűnik, kettős ügynök, úgynevezett “vakond” vette be magát a Körönd kódnevű székhelyük falai közé, hogy Angliát végső veszélybe sodorva a szovjetek számára kémkedjen, ezért leleplezése mindennél fontosabb.

Smiley a múlt és jelen hihetetlenül kusza és rejtélyekkel teli eseményei között kutatva próbál tényekre találni. Elrejtett dossziék, szétzúzott életek szégyellt emlékei, halálosan veszélyes kémek alkotják munkája gerincét mindaddig, amíg egy kiugrott ügynök, Ricki Tarr (Tom Hardy) fel nem tűnik a színen. Ahogyan segítségével mind több tény tárul Smiley elé, egyre tisztábban látja az élet-halálra menő kémjátszmák és a játékosok mozgatórugóit, s végül az áruló portréja is egyre élesebbé válik a számára.

Tomas Alfredson (Engedj be!) filmje a kémregények nagymestere, John le Carré könyve alapján készült, amelyet a 2011-es Velencei Filmfesztiválon Arany Oroszlán-díjra jelöltek.

Rendezte:
Tomas Alfredson

Forgatókönyv:
John le Carré regénye alapján Bridget O'Connor és Peter Straughan

Operatőr:
Hoyte Van Hoytema

Vágó:
Dino Jonsäter

Zene:
Alberto Iglesias

Szereplők:
Gary Oldman, Tom Hardy, Colin Firth, John Hurt, Toby Jones, Mark Strong, Benedict Cumberbatch, Ciarán Hinds, David Dencik

Műfaj:
thriller

Játékidő:
127 perc

Ország:
Franciaország, Anglia, Németország

Gyártó:
Working Title Films, Studio Canal, Paradis Films

Hazai moziforgalmazó:
Ristretto Distribution Kft.

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek