Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Superbad - avagy miért ciki a szex?

Superbad

60% / 1 szerkesztő
83% / 4 olvasó
Amerikai premier: 2007. augusztus 17.
Magyarországi premier: 2007. október 18.
Magyarországi DVD premier: 2008. március 3.

A Superbad két, szociálisan alulfejlett tinisrác története, akik a film kezdetén fejezik be a gimit. Egész eddigi életükben mindig olyanok voltak, mint “a borsó meg a héja”, és ezzel a szoros barátsággal durván egymásra is lettek utalva. Most azonban különböző főiskolákra vették fel őket, és, életükben először, arra kényszerülnek, hogy elgondolkozzanak azon, milyen lehet a másiktól távol élni.

Evan (Michael Cera) kedves, okos, és többnyire fél mindentől. Vele ellentétben Seth (Jonah Hill) trágár, megbízhatatlan, és az emberi szexualitás témájának megszállottja. A mozi azokat a vakmerő, ámde ügyetlen próbálkozásokat mutatja be, amikkel a két lúzer szeretné megszüntetni születésük óta tartó pechszériájukat a nőkkel - mindezt egyetlen, pániktól vezérelt éjszakán… azon a szörnyű, megalázó éjszakán, amire az ember egész hátralevő életében boldogan emlékszik vissza.

Rendezte:
Greg Mottola

Forgatókönyv:
Seth Rogen, Evan Goldberg

Operatőr:
Russ T. Alsobrook

Vágó:
William Kerr

Zene:
Lyle Workman

Szereplők:
Michael Cera, Jonah Hill, Christopher Mintz-Plasse, Bill Hader, Seth Rogen

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
114 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Apatow Productions / CBS

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2007. október 20.

"...avagy miért ciki a szex? Avagy miért érzik egyesek kötelezőnek, hogy botrányosan szar alcímeket ragasszanak a hazánkban bemutatott filmek igen tekintélyes hányadához? Talán nem elég hendikep ennek a mozinak, hogy a műfaja okán máris tucatnyi előítélet szakad a nyakába? Tinivígjáték: ezt a zsánert egyesek az önfeledt, agyeldobós szórakozással, mások pedig az igénytelen szeméttel azonosítják. Mindkét tábornak van valami igazsága; leginkább az utóbbinak - de nem most."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek