Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Super Size Me - McDagadsz

Super Size Me

Nem láttuk.
80% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2004. május 7.
Magyarországi premier: 2004. július 29.

Miért olyan kövérek az amerikaiak? A válasz egyetlen összetett szóba sűríthető: gyorsételek. Mi történne, ha egy egész hónapon keresztül nem ennénk mást, csak gyorskajákat? A filmes Morgan Spurlock pontosan ezt tette, miáltal belefogott élete legveszélyesebb kalandjába. Melyek voltak a szabályok? Csupán annyi, hogy 30 napon át nem ehetett és ihatott mást, kizárólag McDonald‘s menüket fogyaszthatott. Naponta 3 menüt kellett elpusztítania, legalább egyszer kötelező volt mindent elfogyasztania, ami a menühöz tartozott, és supersize méretben kérnie a szendvicset, ha rákérdeztek.

Spurlock körbeutazta az egész államot, hogy meginterjúvoljon számtalan gyorsételekben jártas szakértőt és nagyjából ugyanannyi helyi embert, miközben tömte magába az aranyszínű sültkrumplit. A fárasztó úti étrend egy fizikai és érzelmi átváltozásba hajszolta Spurlock-ot, amely után a dokumentumfilm rendezője legközelebb kétszer is meggondolja majd, hogy ráfanyalodjon-e akár csak egyetlen Big Mac-re is.

Morgan Spurlock tehát valóban alávetette magát egy tesztnek, hogy megpróbálja lemérni a gyorséttermi iparág minden testi-lelki-érzelmi összetevőjét. Megkísérelt rávilágítani a jelen Amerikájának táplálkozási kultúrájára iskolák, vállalatok, politikusok és az egyszerű nép álláspontjain keresztül, összefüggésbe hozva a gyorsételeket az egészségi paraméterekkel. A Super Size Me fényt derít napjaink legnagyobb egészségügyi problémájának egyik fő összetevőjére: az elhízás és a gyorsételek kapcsolatára.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Morgan Spurlock

Forgatókönyv:
Morgan Spurlock

Vágó:
Stela Georgieva, Julie Bob Lombardi

Zene:
Doug Ray

Szereplők:
Morgan Spurlock (saját magát játssza), Dr. Daryl Isaacs (saját magát játssza)

Műfaj:
dokumentumfilm

Játékidő:
96 perc

Ország:
amerikai

Gyártó:
Samuel Goldwyn Films/Samuel Goldwyn Films/Roadside Attractions

Hazai moziforgalmazó:
Best Hollywood

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek