Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Sukiyaki Western Django

Sukiyaki Western Django

80% / 1 szerkesztő
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2008. szeptember 12.
Magyarországi premier: 2009. január 22.

Valahol a vadnyugaton, egy poros faluban nagyot változik az élet, amikor elterjed a hír, hogy a közelben hatalmas kincs rejtőzik. Szerencsevadászok lepik el a környéket, de amikor két rivális banda, a fehér Genji és a vörös Heike is megjelenik a színen, a falu elnéptelenedik. A banditák közötti ellentét évszázadokra nyúlik vissza, és úgy tűnik az öldöklésnek sosem lesz vége.

Egy nap magányos férfi lovagol be a faluba, és hamar kiderül, hogy mestere a fegyvereknek. Látva a rejtélyes idegen képességeit, mindkét banda felajánlja, hogy lépjen be közéjük. A férfi annak ígéri oda a szolgálatait, aki többet fizet. Ám amikor megismeri azt a két asszonyt, akik szintén két tűz közé szorultak, az ő oldalukra áll. Ennek a döntésnek véres következményei lesznek.     

Takashi Miike, a japán filmipar fenegyereke a „spagetti western” ikonjai, valamint Kurosawa előtt tiszteleg. Mint ismeretes, a nagy klasszikus westernfilmeket, A hét mesterlövészt és az Egy maréknyi dollárért is Akira Kurosawa filmjei inspirálták.

Rendezte:
Takashi Miike

Forgatókönyv:
Masa Nakamura

Operatőr:
Toyomichi Kurita

Vágó:
Yasushi Shimamura

Zene:
Kôji Endô

Szereplők:
Hideaki Ito, Koichi Sato, Yusuke Iseya, Quentin Tarantino

Műfaj:
szamuráj, western

Játékidő:
121 perc

Ország:
Japán

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek