Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Suicide Club

Jisatsu saakuru

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2002. január 27. - Rotterdami Nemzetközi Filmfeszt

Egy tokiói metróállomás. 54 iskoláslány beáll szépen egymás mellé a peronra, és várják, hogy megérkezzen a szerelvény. A vonat jön is menetrend szerint, ahogyan kell. Ekkor a lányok megfogják egymás kezét, majd elkezdenek közösen számolni: “egy, kettő, három…” Aztán kivetik magukat a metró elé! A rendőrség teljesen tehetetlen, azt sem tudják, hol kezdjék a nyomozást, elvégre nem gyilkossággal van dolguk. Nem sokkal később újabb tömeges öngyilkosságok történnek Tokióban, a rendőrök pedig minden helyszínen találnak egy táskát, amelyben több méter hosszú emberi bőr van. Kb. 10 cm hosszúságú bőrdarabokat varrtak össze és csigaformájúra tekertek fel.

Közben Denevér álnéven betelefonál a rendőrségre egy ismeretlen, és elmondja, hogy talált egy weboldalt, ahol piros és fehér pontok vannak, és ezeknek a pontoknak a száma mindig akkor növekszik, amikor valaki öngyilkos lesz. A piros pontok jelölik a lányokat, a fehérek pedig a fiúkat. Vajon miféle titokzatos és érthetetlen “járvánnyal” van dolga Kuroda nyomozónak (Ryo Ishibashi) és társainak? És egyáltalán megállítható-e a folyamat, mielőtt Tokió diákságának a nagyja önként megy át a másvilágra?

Shion Sono filmje egyszerre a legkeményebb horror és a legelgondolkodtatóbb dráma, amely a Fant-Asia Filmfesztiválon kiérdemelte a zsűri díját.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Shion Sono

Forgatókönyv:
Shion Sono

Operatőr:
Kazuto Sato

Vágó:
Akihiro Onaga

Zene:
Tomoki Hasegawa

Szereplők:
Ryo Ishibashi, Akaji Maro, Masatoshi Nagase, Saya Hagiwara, Hideo Sako, Takashi Nomura

Műfaj:
horror

Játékidő:
103 perc

Ország:
Japán

Gyártó:
For Peace Co. Ltd., Omega Project

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2005. október 23.

"Borzalmasan kemény szocio-parabola a jelenről. Jelentése: mindannyian a tömegízlés, tömegdivat és tömegbefolyásolás csapdájában vergődünk. Fő kapocs az emberek mindenkori összetart(oz)ása, ezért manapság is roppant könnyű bárminemű követőkre lelni. Csak tudjunk a láncból kiszakadni!"
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek