Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Star Wars III. rész - A sith-ek bosszúja

Star Wars Episode III: Revenge of the Sith

Nem láttuk.
80% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2005. május 19.
Magyarországi premier: 2005. május 19.

Három év könyörtelen küzdelem után a Klón háborúk a végéhez értek. A Jedi Tanács felkéri Obi-Wan Kenobi-t (Ewan McGregor), hogy az igazságszolgáltatás nevében kapja el Grievous tábornokot, a szepatarista droid hadsereg kegyetlen vezetőjét.

Eközben a Coruscant-on Palpatine szenátor (Ian McDiarmid) hatalma megnő. Törekvő politikai változtatásaival a háborúkba belefáradt Köztársaságot fokozatosan formálja át erős, Galaktikus Birodalommá. Legközelebbi szövetségesének, Anakin Skywalkernek (Hayden Christensen) megmutatja a természetből fakadó erő igazi méretét, de kettejük összefogásának ígérete csak egyre közelebb sodorja a fiút ahhoz a Sötét Oldalhoz, ahonnan már nincs visszaút.

A filmben továbbá jeleneteket láthatunk Anakin és Amidala hercegnő (Natalie Portman) románcából és annak gyümölcséből, a két ifjabb Skywalker, Luke és Leia születéséből.

George Lucas, a Star Wars rendezőjének elmondása szerint a harmadik, egyben befejező prequel epizód lesz a legsötétebb, legkomorabb rész a Star Wars mozik történelmében.

[cim]Hogy tetszett a film?[/cim] Írd meg a véleményedet itt!

Rendezte:
George Lucas

Forgatókönyv:
George Lucas, Jonathan Hales

Operatőr:
David Tattersall

Vágó:
Roger Barton, Ben Burtt

Zene:
John Williams

Szereplők:
Hayden Christensen, Natalie Portman, Ewan McGregor, Samuel L. Jackson, Ian McDiarmid, Frank Oz, Kenny Baker, Anthony Daniels, James Earl Jones, Jimmy Smits, Keisha Castle-Hughes

Műfaj:
akció, kaland, sci-fi

Játékidő:
134 perc

Ország:
USA

Gyártó:
20th Century Fox, Lucasfilm

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó tufee kritikája
2005. május 13.

"... ilyen ez a Lucas, a rajongóknak akart kedvezni és nem a kritikusoknak. Csak arra nem gondolt, hogy egy mozi, habár lehet filmtörténelmi jelentőségű, az nem feltétlen jelenti azt, hogy egyben remekmű is..."
bővebben

További kritikáink

2005. május 27.Hubay József kritikája
Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek