Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Star Wars III. rész - A sith-ek bosszúja

Star Wars Episode III: Revenge of the Sith

Nem láttuk.
80% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2005. május 19.
Magyarországi premier: 2005. május 19.

Három év könyörtelen küzdelem után a Klón háborúk a végéhez értek. A Jedi Tanács felkéri Obi-Wan Kenobi-t (Ewan McGregor), hogy az igazságszolgáltatás nevében kapja el Grievous tábornokot, a szepatarista droid hadsereg kegyetlen vezetőjét.

Eközben a Coruscant-on Palpatine szenátor (Ian McDiarmid) hatalma megnő. Törekvő politikai változtatásaival a háborúkba belefáradt Köztársaságot fokozatosan formálja át erős, Galaktikus Birodalommá. Legközelebbi szövetségesének, Anakin Skywalkernek (Hayden Christensen) megmutatja a természetből fakadó erő igazi méretét, de kettejük összefogásának ígérete csak egyre közelebb sodorja a fiút ahhoz a Sötét Oldalhoz, ahonnan már nincs visszaút.

A filmben továbbá jeleneteket láthatunk Anakin és Amidala hercegnő (Natalie Portman) románcából és annak gyümölcséből, a két ifjabb Skywalker, Luke és Leia születéséből.

George Lucas, a Star Wars rendezőjének elmondása szerint a harmadik, egyben befejező prequel epizód lesz a legsötétebb, legkomorabb rész a Star Wars mozik történelmében.

[cim]Hogy tetszett a film?[/cim] Írd meg a véleményedet itt!

Rendezte:
George Lucas

Forgatókönyv:
George Lucas, Jonathan Hales

Operatőr:
David Tattersall

Vágó:
Roger Barton, Ben Burtt

Zene:
John Williams

Szereplők:
Hayden Christensen, Natalie Portman, Ewan McGregor, Samuel L. Jackson, Ian McDiarmid, Frank Oz, Kenny Baker, Anthony Daniels, James Earl Jones, Jimmy Smits, Keisha Castle-Hughes

Műfaj:
akció, kaland, sci-fi

Játékidő:
134 perc

Ország:
USA

Gyártó:
20th Century Fox, Lucasfilm

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hubay József kritikája
2005. május 27.

"Talán marhára nem is az a lényeg, hogy MILYEN A FILM. El kell rá menni, be kell rá ülni, és meg kell tudni, hogy MI TÖRTÉNIK. Ez benne a zseniális, ezt nagyon elkapta az Építész: minden emberfia tudja, hogy ott a híd, de azt senki sem, hogy milyen rajta az út. És mindenki ki akarja próbálni."
bővebben

További kritikáink

2005. május 13.tufee kritikája
Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek