Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Forráskód

Source Code

77% / 3 szerkesztő
67% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2011. április 1.
Magyarországi premier: 2011. április 21.

A vonzó külsejű katona, Colter Stevens kapitány (Jake Gyllenhaal) egy ismeretlen ember bőrében ébred fel, és csakhamar kénytelen rájönni, hogy önmaga egy küldetés része, amelynek célja, hogy megtalálják egy chicagói vonat felrobbantóját. A küldetés semmi eddigihez nem hasonlítható, mivel Colter a Forráskódnak nevezett kormánykísérlet alanya, egy olyan programé, amely lehetővé teszi számára, hogy élete utolsó 8 percében idegen emberek személyazonosságába, identitásába bújhasson.

Mivel egy második, sokkalta nagyobb célponttal tervezett robbanás fenyegeti Chicago belvárosát, amely akár milliók halálát is okozhatja, Colter újra és újra kénytelen átélni a borzalmas eseményt. Minden egyes alkalommal újabb nyomokat kell felderítenie, mindaddig, amíg képes lesz megoldani a rejtélyt, ki áll a robbantás mögött, hogy megelőzhessék a következő támadás bekövetkeztét.

A Jake Gyllenhhal (Perzsia hercege: Az idő homokja), Michelle Monaghan (Sasszem, Terhes társaság), Vera Farmiga (Egek ura, A tégla) és Jeffrey Wright (James Bond: A Quantum csendje, Sziriana) főszereplésével készült, döbbenetesen csavaros fordulatokkal és lélegzetelállító feszültséggel felépített akció-thriller a Hold-dal kritikai- és közönségsikert arató Duncan Jones második mozifilmje.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Duncan Jones

Forgatókönyv:
Ben Ripley

Operatőr:
Don Burgess

Vágó:
Paul Hirsch

Zene:
Clint Mansell

Szereplők:
Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga, Jeffrey Wright, Russell Peters, Michael Arden, Cas Anvar, James A. Woods

Műfaj:
sci-fi, akció

Játékidő:
93 perc

Ország:
USA, Franciaország

Gyártó:
The Mark Gordon Company, Vendome Pictures, Vendome

Hazai moziforgalmazó:
ProVideo

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek