Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Somlói galuska

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2004. május 6.

Boldogtalanságok korát éljük. Mint minden történelmi korszak embere, így éljük meg hétköznapi magán- és közéleti kínjainkat, megváltó csodákra várva.

Vegyünk tehát egy kávéházat, benne boldogtalan vendégek sorával és vegyünk egy pincért, ki nyitott, talán egy kicsit boldog is, szeretetet adni képes, csak még nem tudja pontosan, hogyan. Kezdődjék itt a mese, s a kezdést kövesse majd egy apró csoda. Az egyik kávéházi betérő az Öreg, kinek pincérünk papírbankókat csúsztat a zsebébe történetünk napján köszönete jeléül, megfújja hősünket. Megajándékozza őt egy csodával. Az Öreg szemét becsukva hosszú, lassú fújással rálehel a pincérre és a végén ujjaival csettint egyet. A kávéházi ifjún, valami különös jóérzés, borzongás fut át. Mintha valami megváltozott volna kívül és belül. Innentől más szemmel figyeli vendégeit, lesve a pillanatot, mikor fújhatja meg őket. Láss csodát, a pillanatok sorba el is jönnek, és a csodák sem maradnak el.

Boldogtalan vendégeink a fújás és a pincérünktől ajándékba kapott somlói galuskák hatására kivirulnak és a végén jóérzésük már oly határtalan, hogy szavakba már nem, csak énekbe és táncba tudják foglalni azt. Így dalra fakadnak és a fináléban a somlói galuskáról énekelnek, önmagukat tánccal kísérve. Pincérünk teljessé téve a kört, nem feledkezik meg jótevőjéről sem.

Rendezte:
Meskó Zolt

Forgatókönyv:
Meskó Zsolt

Operatőr:
Nagy András

Vágó:
Palotai Éva

Zene:
Bujtor Balázs és Élő Péter

Szereplők:
Nagy Ervin, Kamarás Iván, Schell Judit, Csányi Sándor, Pokorny Lia, Fekete Ernő, Kun Vilmos, Ben O'Brian

Műfaj:
zenés kisfilm

Játékidő:
15 perc

Ország:
magyar

Gyártó:
Felhőc Produkció

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek