Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Social Network - A közösségi háló

The Social Network

87% / 3 szerkesztő
90% / 2 olvasó
Ősbemutató: 2010. szeptember 24., New York Filmfesztivál
Amerikai premier: 2010. október 1.
Magyarországi premier: 2010. november 11.

2003 egyik őszi éjszakáján a harvardi egyetemista programozózseni Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg) leült a számítógépe elé, és elkezdett hevesen dolgozni egy új ötleten. A programozás és a blogolás által teljesen megszállva kollégiumi szobája csakhamar egy világméretű szociális hálóvá szélesedett, amely az interneten keresztül elhozta a 21. század kommunikációs forradalmát.

Mindössze 6 évvel, és mintegy 500 millió baráttal később Mark Zuckerberg lett a legfiatalabb milliárdos az emberiség történelmében, ám a világméretű siker a fiút teljesen felkavarta, hogy aztán személyes és jogi bonyodalmakhoz vezesse…

David Fincher (Benjamin Button különös élete) filmje a Facebook születését mutatja be, de a siker mögött mindig veszélyek is rejlenek, ahogyan A közösségi háló szlogenje mondja: “Nem szerezhetsz 500 millió barátot anélkül, hogy velük együtt ne szereznél néhány ellenséget is.”

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
David Fincher

Forgatókönyv:
Ben Mezrich könyvéből Aaron Sorkin

Operatőr:
Jeff Cronenweth

Vágó:
Kirk Baxter, Angus Wall

Zene:
Trent Reznor és Atticus Ross

Szereplők:
Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Justin Timberlake, Rashida Jones, Caleb Landry Jones, Brenda Song, Joseph Mazzello, Rooney Mara, Malese Jow, Max Minghella

Műfaj:
dráma

Játékidő:
120 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Columbia Pictures, Relativity Media, Michael De Luca Productions, Scott Rudin Productions, Trigger S

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2010. november 5.

"Hogyan lehet érdekes, urambocsá’ izgalmas egy olyan film, amiben a szövegkönyv jelentős hányadát a programozói és jogi szakzsargon teszi ki, s nem mellesleg a főhöse egy kockafejű nyominger? A válasz egyszerűbb, mint kapcsolati státuszt változtatni a FB-on: úgy, hogy David Fincher rendezi."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek