Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Sky kapitány és a Holnap világa

Sky Captain and the World of Tomorrow

Nem láttuk.
60% / 2 olvasó
Ősbemutató: 2004. szeptember - Velencei Filmfesztivál
Amerikai premier: 2004. szeptember 17.
Magyarországi premier: 2005. augusztus 18.
Magyarországi DVD premier: 2006. január 20.

A film megdöbbentő hírrel kezdődik: ismert tudósok tűnnek el titokzatos módon, szerte a világon. A Hindenburg III nevű, gigantikus léghajó még békésen landol az Empire State Building tetején, hamarosan azonban félelmetes, óriási robotok jelennek meg, s tipornak szét mindent New York utcáin, autókat hajigálva és épületeket zúzva pozdorjává.
E sorozatos rejtélyek ügyében kezd el nyomozni Polly Perkins (Gwyneth Paltrow), a Chronicle riportere, aki régi szerelmét, Joseph Sullivan kapitányt (Jude Law) - a Sky kapitánynak nevezett - bravúros képességű és vakmerő repülős tisztet is megnyeri az ügynek.

Polly és Sky Kapitány útjuk során a Himalája hegyláncai között egy robbanószerekkel behálózott, óriási jégbarlang csapdájába esnek, később Shangri-La csendes és nyugodalmas völgyébe vetődnek, majd rémisztő repülő szerkezetekkel keverednek harcba, utóbb sikeresen landolnak a több ezer méter magasságban lebegő, mozgó léghajóra, és részük van a víz alatti repülés csodálatos élményében is. Céljuk Dr. Totenkopf hollétének felkutatása, mert ez az ördögi elme az értelmi szerzője a világ elpusztítását célzó őrült tervnek.

Veszélyes missziójukban segít nekik egy csak nőkből álló, vízi- és szárazföldi kombinált hadműveletekre kiképzett század és bátor parancsnokuk, Franky Cook (Angelina Jolie) valamint a műszaki zseni Dex (Giovanni Ribisi) is. Lehet, hogy Polly Perkins és Sky Kapitány az egyedüli remény bolygónk számára? Vajon időben megtalálja-e a két bátor lélek a ravasz és megfoghatatlan Totenkopfot?

Az elsőfilmes Kerry Conran mintegy 2000 speciális effektet felsorakoztató filmje 7 éven át készült. A teljes egészében kék háttérrel (blue screen) forgatott film minden egyes képkockáját utólag töltöttek ki digitális módszerrel. A film hangulatában legalább annyira jár Orson Welles nyomdokain, mint amennyire idézi H. G. Wells világát is, miközben tele van provokatív paradoxonokkal. Egy csodálatos kézműves alkotás, amely teljes mértékben gépen készült. Egy soha nem létezett régi-új világ víziójával kápráztat el bennünket, egy olyan képzeletbeli, elvarázsolt világgal, mint Óz birodalma, ahol semmi sem egészen az, aminek látszik.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: tufee

Rendezte:
Kerry Conran

Forgatókönyv:
Kerry Conran

Operatőr:
Eric Adkins

Vágó:
Sabrina Plisco

Zene:
Edward Shearmur

Szereplők:
Jude Law, Gwyneth Paltrow, Giovanni Ribisi, Bai Ling, Angelina Jolie, Michael Gambon, Trevor Baxter, Julian Curry

Műfaj:
sci-fi, kaland

Játékidő:
106 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Paramount

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2005. augusztus 20.

"Lehet, hogy a Sky kapitány a holnap (tegnap, tegnapelőtt...) világát próbálja idézni, de hogy a ma bugyutaságát hozza létre, az nálam egyértelmű. Nagyot markolni akaró sztori triviális dramaturgiával, a színészi alakítás mélypontján. Summa summárum: nekem óriási tévedés a film!"
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek