Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Sírugrók

Odgrobadogroba

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2006. október 19.

Pero (Gregor Bakovic) hivatásos gyászbeszédíró egy kis szlovén faluban. Egyedülálló képessége, hogy minden temetést képes megtölteni azzal a bizonyos plusszal. Pero nem tudja megállni, hogy dicshimnuszai ne váltsanak át szellemes személyes vallomásokká, melyek a gyászoló tömeget könnyre fakasztják, csak nem a megfelelő okból.

Otthon Pero szorgalmasan próbálja megakadályozni apja rendszeres, ámde reménytelenül ostoba öngyilkossági kísérleteit. Eközben próbálja megnyerni az egyik falubéli lány, Renáta szívét, aki ártatlan szőke fürtjei alatt fura titkokat oriz. Perot odaadó barátja és rajongója, Suki (Drago Milinovic) segíti a napi jóban-rosszban. Annak ellenére, hogy képes az élet napos oldalát látni, Sukit mégis gyakran foglalkoztatja a halál gondolata, sőt tervezgeti saját temetését.

A másvilági Idának (Sonja Savic) pont Suki a gyengéje, ezért mindent meg is tesz, hogy minél gyakrabban keresztezzék egymást útjaik. Meglátjuk, hogy vajon Peronak és társainak sikerül-e megtalálni az intimitást és szerelmet az abszurd káoszban, ami az élet maga.

Jan Cvitkovic rendező a menny és föld, élet és halál témákkal játszik. Karakterei a két világ peremén élnek és nem mindig azon az oldalon végzik, amelyiken szeretnének.[/b]

Rendezte:
Jan Cvitkovic

Forgatókönyv:
Jan Cvitkovic

Operatőr:
Simon Tanšek

Vágó:
Miloš Kalusek

Zene:
Aldo Ivančić

Szereplők:
Gregor Bakovic, Drago Milinovic, Sonja Savic, Mojca Fatur, Domen Remskar, Brane Grubar

Műfaj:
vígjáték, dráma

Játékidő:
103 perc

Ország:
Szlovénia / Horvátország

Gyártó:
Staragara, Propeler Film, RTV Slovenija

Hazai moziforgalmazó:
Szimpla Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek