Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Shrek a vége, fuss el véle 3D

Shrek Forever After 3D

Nem láttuk.
70% / 2 olvasó
Ősbemutató: 2010. április 21. Tribeca Filmfesztvál
Amerikai premier: 2010. május 21.
Magyarországi premier: 2010. július 8.
Magyarországi DVD premier: 2010. december 2.

Miután megvívott a gonosz sárkánnyal, megmentette a szép királylányt és a hozzá tartozó birodalmat, mitévő legyen egy ogre? Nos, ha Shrek-ről van szó, ő egy csapásra otthonülő családapa lett. Ahelyett, hogy a falusiakat rémisztgetné, mint régen, a kelletlen Shrek manapság még autogramot is ad a vasvilládra. Mi lett a bömbölő ogréval?

Shrek a régi szép idők után sóvárog, amikor még “igazi ogre” lehetett, és ezért sikerül őt rászednie Rumpelstiltskin-nek, a behízelgő modorú fondorkodónak, aki aláírat vele egy megállapodást. Így aztán Shrek egyik napról a másikra egy eltorzított Túl az Óperencián közepén találja magát, ahol az ogrékat üldözik, ahol Rumpelstiltskin a király, és Shrek és Fiona soha nem is találkoztak.

Most Shrek-en a sor, hogy kiköszörülje a csorbát, megmentse a barátait, helyreállítsa a kizökkent világot és visszaszerezze egyetlen, igaz szerelmét.

Rendezte:
Mike Mitchell

Forgatókönyv:
Josh Klausner és Darren Lemke

Operatőr:
Yong Duk Jhun

Vágó:
David Teller

Zene:
Harry Gregson-Williams

Eredeti hangok:
Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, Antonio Banderas, Julie Andrews, Jon Hamm, John Cleese, Craig Robinson, Walt Dohrn

Műfaj:
animációs

Játékidő:
93 perc

Ország:
USA

Gyártó:
DreamWorks Animation, Pacific Data Images

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2010. július 1.

"A Shrek-sorozat utolsó részének alkotói a záróepizód történetével gyönyörűen rámutattak a széria legnagyobb problémájára: Shrek már nem a régi."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek