Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Shrek 2.

Shrek 2

Nem láttuk.
90% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2004. május 21.
Magyarországi premier: 2004. július 1.
Magyarországi DVD premier: 2004. november 2.

Hol volt, hol nem volt, volt mégegyszer…[/b] egy Shrek nevű (eredeti és magyar hangja: Mike Myers - Gesztesi Károly) zöld Ogre, aki, miután feleségül vette a csodaszép “átváltozóművész” Fiona királykisasszonyt (Cameron Diaz - Für Anikó), belevetette magát a nászút gyönyöreibe. Vagy gyötrelmeibe? Ugyanis miután visszatérnek az édes mézeshetek nyújtotta múlandó örömökből, levél várja őket - Fiona szüleitől.

Fiona uralkodó szülei, Harold király (John Cleese - Harsányi Gábor) és Lillian királynő (Julie Andrews - Hámori Ildikó) egy, a Túl az Óperencián birodalmában tartandó esküvő utáni utóünnepélyre invitálják lányukat és “dalia” választottját. A legnagyobb probléma azonban nem az, hogy fogalmuk sincs Fiona férje, Shrek ogre voltáról, hanem hogy azzal sincsenek tisztában, hogy szeretett lányuk a varázslat megtörtével kissé másképp változott meg…

S hogy a káosz még fokozható legyen, a legnagyobb meglepetés (értsd: döbbenet) közepette befut Shrek “elmaradhatatlan” társa, Szamár (Eddie Murhy - Kerekes József), és feltűnik a színen a Szőke Herceg (Rupert Everett - Kautzky Armand) is, nyomában a Jótündér mamával, hogy kicsit módosítsák az istentelen frigyet. Hogy Shrek és Fiona látogatása végül böfögésmentes marad-e, s a Csizmás Kandúr (Antonio Banderas - Selmeci Roland) végül kinek az oldalára áll, a filmből kiderül.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Andrew Adamson, Kelly Asbury

Forgatókönyv:
J. David Stern, Joe Stillman, David N. Weiss

Vágó:
Michael Andrews

Zene:
Harry Gregson-Williams

Eredeti hangok:
(eredeti hangok): Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, John Lithgow, John Cleese, Julie Andrews, Antonio Banderas, Rupert Everett, Larry King

Műfaj:
animációs, vígjáték

Játékidő:
105 perc

Ország:
USA

Gyártó:
DreamWorks

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó crayne kritikája
2004. július 15.

"Nem kérdéses, hogy miért készült el a Shrek 2, a nézők nagy részét azonban ez nem fogja befolyásolni. Az újdonság varázsa már nem hat, de egy kis kikapcsolódásra tökéletesen megfelel."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek