Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Shop-Stop 2

Clerks II

Nem láttuk.
80% / 2 olvasó
Ősbemutató: 2006. május 26. (Cannes)
Amerikai premier: 2006. július 21.
Magyarországi premier: 2006. november 23.

Dante (Brian O’Halloran) és Randal (Jeff Anderson) már harmincas éveikben járnak, és még mindig a New Jersey-beli élelmiszerbolt és videotéka alkalmazottai. Körülbelül még egy percig, ugyanis a film elején lángokba borul az épület.

Új munkahelyük a Mooby’s gyorsétterem, melynek színvonalát jelzi, hogy tehénbőgésre nyílik az ajtó, és a desszert-specialitást tehénlepénynek hívják. Ám úgy tűnik, hogy Dante mégis megütötte a főnyereményt, gyönyörű barátnője van, akivel Floridába készül költözni, ahol a lány szüleitől ajándékba kapott ház és új állás várja. De vajon Emma-e (Jennifer Schwalbach Smith) a tökéletes nő számára vagy Becky, a gyorsétterem bájos vezetője (Rosario Dawson)?

Randal nem örül a változásnak, ám felülemelkedik bánatán, és egy emlékezetes, állati jó búcsúpartival kedveskedik barátjának. Mindeközben csak úgy röpködnek a levegőben a 18-as karikák; a dialógusok frenetikus, szabadszájú, gyakran vulgáris humora nem kíméli sem a szüzeket, sem a különböző faj- és népcsoportokat, de még A gyűrűk ura-rajongókat sem.

Egyszóval az élet nem áll meg, így Danténak és Randalnak is tenni kell valamit a jövőjükért. Talán csak Jay és Néma Bob faltámasztása maradhat örök és változatlan!

Rendezte:
Kevin Smith

Forgatókönyv:
Kevin Smith

Operatőr:
David Klein

Vágó:
Scott Mosier és Kevin Smith

Zene:
James L. Venable

Szereplők:
Brian O'Halloran, Jeff Anderson, Rosario Dawson, Kevin Smith, Jason Mewes, Trevor Fehrman, Jason Lee, Wanda Sykes, Ben Affleck

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
97 perc

Ország:
USA

Gyártó:
View Askew Productions, The Weinstein Company

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2006. december 3.

"A film maga nem mutat fel semmi olyat, amit ne láthattunk volna valamelyik előzményében. Mégsem lehet haragudni rá, mert a Kevin Smith-egyveleg ismét tökéletesen működik, hiszen minden a helyén van, ami az eddigi mozijait kultfilmekké avanzsálta: jó szövegek, ütős helyzetkomikumok, jó szövegek, szerethető karakterek, jó szövegek, a lúzer-lét szeretettel átitatott bemutatása és, ha még nem említettem volna, jó szövegek. "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek