Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Sherlock Holmes nevében

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2012. január 26.

Történetünk egy vidéki kisvárosban játszódik, ahol furcsa dolgok történnek, noha a felnőttek mindebből semmit nem vesznek észre. Gyerekek tűnnek el, és bár pár nap után látszólag sértetlenül kerülnek elő, valójában egyik sem ugyanaz már, mint aki korábban volt. Watson (Ungvár Ádám) a maga módján nyomozott már ez ügyben, de nem jutott semmire. Holmes-nak (Szénási Kristóf) nem csak intellektuális kihívás a rejtély megoldása, de segíteni is akar.

Ahogyan belevetik magukat a nyomozásba, borzongató dolgokat tudnak meg: egy szemtanú azt állítja, hogy egy vicsorgó szörny rabolta el az egyik kisfiút, valaki pedig bejelölte a gyerekek iskolai csoportképein, hogy ki lesz a következő áldozat. A fiúk időközben összefutnak Ádler Icával (Kugler Nikolett), akinek az édesapja is hasonló esetek ügyében nyomozott évekkel korábban, amíg ő maga is el nem tűnt, mindössze egy titokzatos cirkuszjegyet hagyva maga után: “Circus Infractus Somnius”, az Összetört Álmok Cirkusza.

A cirkuszi szál felderítése még több titkot fed fel, és innentől fogva nincs megállás. Nyaktörő üldözés Watson és Ica iskolájában, a félelmetes iskolai Karbantartó feltűnése, legendák a misztikus Álommesterről - mind egy irányba sodorják hőseinket: nem hátrálhatnak meg a feladat elől, hogy “Sherlock Holmes nevében” megoldják a rejtélyt, és megmentsék a város gyermekeit álmaikkal együtt.

Rendezte:
Bernáth Zsolt

Forgatókönyv:
Kis Szabó Márk

Operatőr:
Szentkúti Tamás

Vágó:
Bernáth Zsolt, Végh Zoltán

Zene:
Gulya Róbert

Szereplők:
Szénási Kristóf, Ungvár Ádám, Kugler Nikolett, Tahi-Tóth László, Gáspár Tibor, Karalyos Gábor, Kiss Attila

Műfaj:
kaland, ifjúsági

Játékidő:
100 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
3D Film Kft.

Hazai moziforgalmazó:
3D Film Kft.

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek