Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Sherlock Holmes 2. - Árnyjáték

Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Nem láttuk.
55% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2011. december 16.
Magyarországi premier: 2012. január 5.

Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) mindig is a legokosabb ember volt a tetthelyeken… legalábbis ezidáig. Ugyanis Moriarty professzor személyében (Jared Harris) most egy olyan briliáns bűnöző tette le a névjegyét, aki Holmes-hoz hasonló szellemi kapacitásokkal bír, ám mivel gonoszsága a lelkiismeret teljes hiányával párosul, veszélyes előnyre tesz szert a híres detektívvel szemben.

Amikor Ausztria koronahercegét holtan találják, Lestrade felügyelő (Eddie Marsan) szemében a bizonyítékok öngyilkosságra utalnak. Sherlock Holmes-nak azonban meggyőződése, hogy gyilkosság történt, méghozzá a koronaherceg csak egyetlen áldozat egy lehetséges kirakósjáték emberi darabkái közül, amely Moriarty professzor műve. Holmes elkezdi követni a nyomokat, amelyek egy titkos úri klubba vezetnek, ahol ő és testvére, Mycroft Holmes (Stephen Fry) koccintanak Dr. Watson-nal (Jude Law) Sherlock utolsó agglegény éjszakáján.

Holmes itt találkozik Sim-mel (Noomi Rapace), a cigány jósnővel, aki többet tud, mint amennyit elmond, s aki akaratlanul keveredik bele a koronaherceg gyilkossági ügyébe, ahol így ő lehet a gyilkos következő célpontja. Holmes-nak alig sikerül megmentenie a lány életét, ő viszont cserébe beleegyezik abba, hogy segít a detektívnek. A nyomozás azonban egyre és egyre veszélyesebbé válik, ahogyan Holmes, Watson és Sim keresztülutazzák az egész kontinenst Angliától Franciaországig, Németországtól Svájcig, a ravasz Moriarty professzor pedig mindig egy lépéssel előttük jár, és ha végül sikerül végrehajtania grandiózus tervét, a történelem menete végérvényesen megváltozik…

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Guy Ritchie

Forgatókönyv:
Michele Mulroney és Kieran Mulroney

Operatőr:
Philippe Rousselot

Vágó:
James Herbert

Zene:
Hans Zimmer

Szereplők:
Robert Downey Jr., Rachel McAdams, Jude Law, Noomi Rapace, Stephen Fry, Jared Harris, Kelly Reilly, Geraldine James

Műfaj:
krimi

Ország:
USA

Gyártó:
Warner Bros. Pictures, Village Roadshow Pictures, Silver Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek